RODA '28 MO19-1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laaste gespeelde wedstrijd
Beuningse Boys MO19-1 - RODA '28 MO19-1
0 - 0
Moeizame overwinning RODA meiden
Afgelopen zaterdag stond voor de RODA meiden de tweede competitiewedstrijd op het programma. Ditmaal een uitwedstrijd en wel tegen DIO. Beide teams hadden de eerste wedstrijd met 6-1 gewonnen. De winnaar van deze wedstrijd bleef dus foutloos in de competitie.
 
In de eerste kwartier van de wedstrijd was een groot aantal van kansen te noteren. De eerste kans was voor DIO. De snelle spits kon vrij makkelijk doorlopen richting het doel van RODA maar haar schot kon worden gekeerd door keepster Fleur Gerritsen. Na deze kans was het Mette Ferwerda die tot driemaal toe de kans kreeg om RODA op voorsprong te brengen, maar Mette kreeg de bal niet in het doel waardoor het na een kwartier spelen nog wonderbaarlijk 0-0 stond.
Noortje Gradussen en Fleur van de Kamp kregen ook nog mogelijkheden tot scoren, maar de 0-0 tussenstand bleef op het bord. De wedstrijd was vooral rommelig. RODA speelde slordig en DIO werkte ontzettend hard en liet het op duelkracht komen. Hier had RODA veel moeite mee en kwam daardoor ook niet echt aan voetballen toe. DIO gokte constant op de snelle spits van hun, maar die had een zware middag bij het centrale duo Fleur en Merel van den Berg. RODA kreeg in de slotfase nog wat kansjes, maar speelde het of niet goed uit of was niet scherp genoeg in de afronding. Beide teams gingen dan ook met 0-0 de rust en dat was gezien de kansen die er waren opmerkelijk.
 
RODA kwam in de tweede helft een stuk feller uit de kleedkamer. Het zette DIO sneller onder druk waar de Drutenaren niet echt van eigen helft af kwam. Na wat kleine kansjes van onder andere Fleur van de Kamp en Maartje de Graaf was het in de 62e minuut dan eindelijk raak. DIO probeerde op te bouwen van achteruit. Waar het al een aantal keren goed weg kwam ging het deze keer mis. Net buiten de zestien leidde het balverlies en kon Mette de bal veroveren. Mette gebruikte tot tweemaal toe goed haar lichaam en tikte de bal goed langs de keepster het doel in, 0-1.
RODA had de wedstrijd onder controle kreeg nog wel wat mogelijkheden maar de verdediging van DIO was lastig te passeren. Met nog een kwartier te gaan ging RODA iets meer achteruit voetballen en was er af en toe chaos in het spel. DIO probeerde gevaarlijk te worden maar ook de verdediging van RODA stond sterk en wist veel ballen weg te ruimen. Toch kreeg DIO nog één grote kans, maar deze wist Fleur Gerritsen te pakken. In de laatste minuut van de wedstrijd claimde DIO nog een penalty na een handsbal. De scheidsrechter ging hier niet in mee en liet het spel doorgaan waardoor RODA de voorsprong over de streep trok.
 
Zo behaalde RODA haar tweede overwinning van de competitie. Waar het vorige week overtuigend was, was het ditmaal moeizaam en zwaarbevochten. Aan de andere kant als RODA de kansen had afgemaakt was het een makkelijker middag geworden. RODA is nu samen met Redichem en DTS nog foutloos en zijn de koplopers in de competitie. Aanstaande zaterdag speelt RODA wederom een uitwedstrijd en wel in Beuningen. De aftrap van deze derby is om 15:00 uur.
Activiteiten / Agenda
Pupil van de week
Momenteel is er geen pupil van de week
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie