RODA '28 MO19-1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laaste gespeelde wedstrijd
Beuningse Boys MO19-1 - RODA '28 MO19-1
0 - 0
Derde overwinning voor de RODA meiden
De derde wedstrijd van de competitie gingen de RODA meiden op bezoek bij Beuningse Boys. Geen onbekende tegenstander, in de beker speelde beide teams ook al tegen elkaar. Toen won RODA heel gemakkelijk met 9-0. Dat het nu anders zou gaan wist RODA heel goed, door de vele blessures moest Beuningse Boys speelsters lenen bij onder andere dames 1, let wel dat ze allemaal speelgerechtigd waren, waardoor het eigenlijk een flink versterkt elftal was.
 
De omstandigheden op de velden was heel lastig. Door de open vlakte en harde wind was het heel moeilijk om te voetballen. Daarbij werkte het kunstgrasveld ook niet mee waardoor het eigenlijk wel een lastige wedstrijd zal worden. Toch begon RODA, vergeleken met eerdere wedstrijd, goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. RODA probeerde te profiteren van de wind mee situatie en was de bovenliggende partij. Dit resulteerde al in de 5e minuut van de wedstrijd in de 0-1. Megan Mengede won heel sterk een duel op het middenveld, via Lonneke van Haalen en Fleur van de Kamp kwam de bal terecht bij Maartje de Graaf die ruimte zocht om te schieten. Maartje vond de ruimte, maar haar schot leek houdbaar voor de keepster. Ware het niet dat de keepster de bal door de benen heen liet gaan en de bal over de lijn rolde. Een mooie opsteker voor RODA die daarna de bovenliggende partij bleef. RODA probeerde op te bouwen maar door de omstandigheden was dit heel lastig. Beuningse Boys probeerde het vooral met lange ballen. Het oogde af en toe gevaarlijk maar echt in de problemen kwam RODA niet. Aan de andere kant kwam RODA er ook niet echt doorheen. Toch kwam RODA in de 22e minuut op een 0-2 voorsprong. Fleur van den Berg kreeg de bal net over de middenlijn en probeerde het van een metertje of 35 met een poging op doel. Haar schot was zo prachtig en misschien gedragen door de wind vloog de bal schitterend in de bovenhoek, 0-2 een absolute werelddoelpunt van Fleur. RODA was daarna nog een aantal keer dichtbij via Fleur van de Kamp, Anouk Jongman en Lonneke van Haalen maar het bleef met nog een kwartier op de klok 0-2.
Beuningse Boys kreeg nog een grote kans maar Fleur Gerritsen redde zeer knap en zo bleef het 0-2.
 
In de tweede helft had RODA wind tegen. Het weer werd er niet beter op en erg warm was het niet. Beuningse Boys probeerde meteen druk te zetten en gokte op de lange bal op de spitsen van Beuningen. Maar echt gevaarlijk, op een corner na die net voorlangs ging, werd het niet echt. RODA had moeite in de eerste kwartier met de omstandigheden zo leek het. Het kwam niet tot aanvallen toe en leek er voor te kiezen om de wedstrijd te controleren en het uit te voetballen. Daardoor gebeurde er eigenlijk niet veel in de eerste twintig minuten na rust. De eerste echte kans van de tweede helft was wel voor RODA. Na een goede actie van Mette Ferwerda hadden zowel Anouk, Megan en Maarte de bal voor het inschieten. Maar de bal ging en wilde er maar niet waardoor het 0-2 bleef. De volgende kans was ook niet besteed aan Noortje Gradussen die de keepster redding zag brengen. RODA werd wel gevaarlijker en kwam er vaker doorheen. Na ongeveer 70 minuten werd het dan eindelijk 0-3. Na een goede onderschepping achterin werd Maartje snel gezocht, die op haar beurt Mette vond. Mette begon aan een slalom vanaf de middenlijn waardoor vier speelsters van Beuningen het nakijken had. Mette was na deze heerlijke actie niet zelfzuchtig en gaf de bal goed breed op Anouk die er simpel 0-3 van maakte. Vlak daarna had RODA nog recht op een penalty, maar de scheidsrechter wilde er niet in mee dat Anouk nog net niet onder het kunstgrasveld werd gestopt.
In de laatste minuten kwam RODA niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd volwassen uit.
 
RODA blijft na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen en gaat daarmee uiteraard nog steeds aan kop. De volgende wedstrijd van de meiden is een keer thuis en wel tegen DTS uit Ede. DTS is de competitie ook goed begonnen en draait ook bovenin mee. Een mooie wedstrijd tussen twee hooggeplaatste teams. Let op, de aftrap volgende week op De Boshof is al om 13.00 uur.
Activiteiten / Agenda
Pupil van de week
Momenteel is er geen pupil van de week
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie