RODA '28 1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 1 - SC Millingen 1
Zo | 28-04-2024 om 14:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
RODA '28 1 - Krayenhoff 1
Krayenhoff was voor de wedstrijd op doelsaldo koploper van deze spannende competitie in de 5e klasse E en we zijn nog niets eens halverwege. De wedstrijd begon direct met een sterk aanvallend Roda’28. Het was in de 3e min dat Marijn van Kraaij op links door de verdediging van Krayenhoff speelde. Zijn voorzet op collega Pim Tromp was goed, maar Pim kon er helaas onvoldoende vervolg aan geven, waardoor de bal voorlangs het doel ging.

In de 6e min neemt Stijn Gradussen een vrije trap van ongeveer 35 meter afstand van het Krayenhoff doel. De als voorzet bedoelde vrije trap wordt door vriend en vijand gemist en wordt dus omgezet naar een vroege voorsprong voor Roda’28. Ook de keeper kwam uitlopen om de bal weg te stompen, maar miste de bal in de kluwen van spelers. Krayenhoff liet dit niet over zich heen gaan en zocht de aanval. De Roda’28 keeper Martijn Teuwsen moest enkele keren handelend optreden, maar deed dit met verve.

Door de ruimte die op het veld ontstond, kon Roda’28 haar snelheid goed benutten en in de 1ste helft hebben zowel Pim Tromp als Marijn van Kraaij 3 tot 4 keer alleen voor de keeper gestaan. Scoren lukte helaas net niet, een schot op de paal van Pim en de andere keren kwam de Krayenhoff keeper als winnaar uit de duels. Dit was ook een fase waarbij de scheidsrechter uit het juiste hout bleek gesneden. Hij liet veel doorgaan, maar op het juiste moment zette hij een streep door twee spelers een gele kaart te geven. Het goed opgekomen publiek kon genieten van een open wedstrijd met twee teams die wilden voetballen en in felle duels werd gestreden om de bal. Dit was duidelijk een verbetering in vergelijking met de vorige wedstrijd.

Met een 1 – 0 voorsprong voor Roda’28 werd de rust bereikt.

In de 2de helft voerde Krayenhoff de druk op om de gelijkmaker te scoren. Roda’28 stond echter goed als team en had ook nog een betrouwbare doelman Martijn Teuwsen als slot op de deur. In de 57e min was het weer Pim Tromp die door Krayenhoff afgehouden werd van een doelpunt en hij had het zo verdiend om een doelpunt te maken. Uit de daarop volgende aanval van Krayenhoff moest Martijn weer in actie komen en plukte met verve de bal klem uit de bovenhoek.

In de 60e min zagen de toeschouwers een goede aanval van Roda’28 over meer schijven. Uiteindelijk kwam Stijn Gradussen alleen voor de keeper en scoorde de bevrijdende 2 – 0. Althans, dat dacht de Roda’28 aanhang, maar de Krayenhoff assistent-scheidsrechter had gevlagd voor buitenspel. Of het nu echt buitenspel was, daar waren de meningen nog wel over verdeeld, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af.

Na ongeveer 1 uur spelen bracht Krayenhoff trainer Roschdi Krebbers tegelijkertijd drie verse spelers in om de stand te wijzigen in het voordeel van Krayenhoff. Ook Roda’28 trainer Wim Joosten wisselde in de slotfase ook nog drie keer, maar deed dat op verschillende momenten. Al deze wisselingen hadden uiteindelijk geen invloed meer op de  uitslag van deze wedstrijd. Aangezien er deze ronde 3 topwedstrijden gespeeld werden en allen toch wel met enigszins verrassende uitslagen hebben we nu een tussenstand met drie koplopers, (Krayenhoff, Batavia en Aquila) met 25 punten en 2 achtervolgers (Avios/DBV en Roda’28) met 24 punten.

As zondag wordt de laatste ronde gespeeld in deze 1e periode, dus in theorie zijn er nog vijf kanshebbers voor de 1e periodetitel in deze spannende 5e klasse E. Het toeval wil dat Krayenhoff en Aquila in Nijmegen tegen elkaar spelen.
 
Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in de Roda’28 kantine om deze verdiende overwinning in goede saamhorigheid met Krayenhoff supporters te vieren. A.s. zondag speelt Roda’28 om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen UHC.  Liefst keren we dan met een overwinning huiswaarts en dan maar afwachten wat de resultaten op de andere velden zijn.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden