RODA '28 1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 1 - SC Millingen 1
Zo | 28-04-2024 om 14:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
Batavia 1 - RODA '28 1

Zondag 5 febr heeft Roda’28 de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen koploper Batavia uit Batenburg. In sept 2016 werd Roda’28 thuis met 4 – 2 geklopt door de Batenburgers, derhalve was Roda’28 tot op het bot gemotiveerd om de return te winnen.

Voor het opgekomen publiek was het mooie wedstrijd om te zien waarin vooral Roda’28 de best voetballende ploeg was. Batavia probeerde vooral uit de lengte van hun spelers hun voordeel te halen. Zeker met corners leidde dit vaak tot hachelijke situaties in het Roda’28 strafschopgebied, maar we kunnen concluderen dat de Roda’28 doelman Martijn Teuwsen dit klusje stevig klaarde door menige corner klemvast boven de Batavia spelers uit te plukken.

In de 15e min was er een goede actie van Stijn Gradussen op de rechterflank waar hij twee tegenstanders passeerde en een prima voorzet gaf. De bal werd door een Batavia verdediger weggewerkt, maar Pim Tromp kon de bal weer terug veroveren en na een goede passeeractie van twee Batavia spelers schoot hij op doel, echter onvoldoende hard en zuiver om de Batavia keeper te verschalken. In de 20e min was er een uitstekende pass van verdediger Maikel Kraan op Roda-aanvaller Marijn van Kraaij, maar helaas de Batavia-assistent vlagde voor buitenspel. Punt van discussie blijft dan altijd: liep de verdediger bij vertrek van de bal al buitenspel of pas op het moment dat de bal de speler bereikte?

In de tegenaanval van Batavia na de vrije trap moest Martijn Teuwsen zijn keeperstalenten aanspreken om een hoge doel uit het doel te halen. Hij deed dat met verve en plukte de bal klemvast uit de lucht. In de 23e min verdiende Roda’28 een vrije trap ongeveer 10 meter buiten het strafschopgebied. Maikel Kraan legt aan voor een geplaatste bal, maar de hoge muur van Batavia-spelers houdt de bal tegen. Joost Gerrits pakt de rebound op, schiet nog wel beheerst op doel, maar het schot is toch niet moeilijk genoeg voor de Batavia keeper Martijn Hariri. In de 26e min verovert Marijn van Kraaij de bal van een Batavia verdediger, geeft voor op Pim Tromp, die krijgt de bal net niet onder controle en ook deze bal gaat voor Roda helaas naast het Batavia doel.

In de 28e min valt dan toch de 0 – 1 voor Roda’28. Halverwege de Batavia helft was er een ingooi voor de zeer sterk spelende Joris van Rijn, Pim Tromp kreeg de bal in zijn voeten, leed balverlies, Stijn Gradussen veroverde de bal weer terug en schoot toch voor de keeper vrij onverwacht op doel, zodat deze de bal slechts kan tegenhouden. In de rebound was Roda’28 spits Marijn van Kraaij er als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten en de verdiende voorsprong ook in de score te tonen.

Uiteraard ging Batavia nu meer op de aanval spelen op zoek naar de gelijkmaker, maar het Roda’28 team stond goed. Er werd hard gewerkt en de taken werden door een ieder goed uitgevoerd. Rond de 40e min kon Roda’28 toch weer even ontsnappen en het was Pim Tromp die in één aanval twee kansen kreeg, maar beide keren was de Batavia keeper de winnaar door het been op de juiste wijze naar voren te steken.

Met deze stand werd er gerust en redelijk snel na rust was Roda’28 gedwongen door enkele lichte blessures twee spelers te wisselen: Lenn Janssen werd vervangen door Daan Willems en Noud Perlo  door Nick Janssen. Batavia begon zeer sterk aan de 2de helft en zette Roda’28 erg onder druk, maar  kon vanwege het goed georganiseerde RODA weinig uitgespeelde kansen creëren. Het gevaar voor Batavia is dan ook dat er in de Batavia verdediging veel ruimte ontstaat voor onze snelle aanvallers en ziedaar rond de 60e min krijgt Joris van Rijn de bal als rechter verdediger. Hij ziet in een ooghoek Pim Tromp de diepte in lopen, op het juiste moment geeft Joris een prachtige diepe pass in deze ruimte, die Pim goed oppakt en doorloopt naar het Batavia doel. Op het juiste moment speelt hij breed naar de mee gesprinte Marijn van Kraaij, die dan redelijk simpel de 0 – 2 voorsprong kan binnen tikken. Deze tussenstand doet de trainer van Batavia besluiten enkele wissels uit te voeren en de druk op de Roda defensie nog meer op te voeren. In de 72e min resulteert dit in de aansluitingstreffer: uit een corner, die helaas onvoldoende weggewerkt kan worden door de Roda’28 defensie kan Ercan Balbay de bal simpel over de doellijn tikken.

Ook Joost Gerrits moet zich enigszins geblesseerd laten vervangen en Tim Vergeer komt voor hem in de ploeg. Batavia gaat uiteraard de druk weer opvoeren en er ontstaan voor het Roda’28 doel diverse hachelijke momenten, o.m. een schot op de lat van Batavia-aanvoerder Roel Hendriks.

Maar uiteindelijk in de 87e min is het invaller Daan Willems die de 1 – 3 scoort en daarmede de overwinning nagenoeg veilig stelt. Uit een afgeslagen aanval van Batavia weet Stijn Gradussen de bal naar voren te plaatsen, Pim Tromp krijgt in 1e instantie door hindering van een Batavia verdediger de bal niet goed onder controle, maar Daan Willems pakt de bal op en kan zo doorlopen naar het Batavia doel. Hij schiet beheerst de 1 – 3 binnen.

 

Door deze uitslag en andere uitslagen is AVIOS/DBV de nieuwe koploper en staat Roda’28 met 4 punten achterstand op de 4e plaats. Volgende week zondag 12 febr gaat Roda’28 op bezoek bij FC Kunde in Nijmegen, een voetbaltechnisch uitstekende ploeg die nu 2 punten achter Roda’28 staat. FC Kunde zal er dus ook alles aan zal doen om Roda’28 te verslaan. Dit wordt weer een uitdagende wedstrijd voor beide teams.

 

Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden