3 - 2
RODA '28 1 - DSZ 1

Roda’28 wint in sterke 2de helft verdiend van DSZ.

Vandaag werd de competitie hervat met een thuiswedstrijd van Roda’28 tegen DSZ uit Boven-Leeuwen.

DSZ is een gevaarlijke tegenstander met voor het begin van de wedstrijd slechts 4 punten achterstand op Roda’28. Dit betekent dat wanneer DSZ nog iets van deze competitie wil maken, ze moeten winnen van Roda’28. De 1e helft stond dan ook een strijdlustig DSZ op het veld, dat met veel inzet de wedstrijd inging. Helaas voor DSZ resulteerde dit in de eerste helft ook in drie gele kaarten voor te zware overtredingen. DSZ had wat meer balbezit en speelde meer op de helft van Roda’28, maar de beste kansen waren toch voor Roda’28. Roda’28 probeerde voetballend uit de strijd te komen, maar helaas door het winterse weer en de geringe grasgroei was het veld zeer moeilijk bespeelbaar en dit was in het voordeel van DSZ. We weten nu eenmaal dat in de maanden februari en maart de klei velden in Winssen altijd moeilijk bespeelbaar zijn.

In de 22e min was er een snelle uittrap van de Roda’28 keeper Martijn Teuwsen op rechter verdediger Joris Van Rijn, die inmiddels de middellijn was overgestoken, zijn tegenstander op snelheid uitspeelde en een voorzet gaf op Stijn Gradussen. Stijn kreeg de bal niet helemaal onder controle, maar wist toch Pim Tromp te bereiken. Die ging richting doel, zag dat Marijn van Kraaij er beter voor stond, gaf de bal breed en de 1 – 0 voorsprong was een feit.

Na de aftrap trok DSZ sterk naar voren en doordat de Roda’28 defensie onvoldoende kordaat ingreep kon spits Jeroen Geurts redelijk simpel de gelijkmaker binnen tikken.

Met deze stand werd de rust bereikt. Na rust probeerde Roda’28 meer te voetballen en dit lukte ook. Tevens werden er twee verse krachten ingebracht. Daan Willems nam de plaats over van Joost Gerrits en Nick Janssen verving Noud Perlo. Met name Nick kon voor wat meer diepgang zorgen.

In de 55e min heeft Daan Willems op het middenveld de bal veroverd en geeft op het juiste moment een uitstekende dieptepass naar Marijn van Kraaij, die ook op het juiste moment de juiste looprichting koos. Marijn kon door zijn snelheid niet meer achterhaald worden door de DSZ verdedigers. Hij schoot onhoudbaar voor de keeper de 2 – 1 voorsprong voor Roda’28 binnen.

In de 73e min maakt DSZ speler Roy Peters een onnodige overtreding ongeveer ter hoogte van de middenlijn, door een Roda’28 speler bewust neer te leggen. Scheidsrechter Marcel Grisel kon niets anders doen dan de rode kaart tonen. Roy had achteraf ook veel spijt van deze overtreding en bood direct zijn excuses aan de Roda’28 speler, die dit uiteraard volledig accepteerde. Maar feit is dat DSZ met 10 spelers verder moest om de achterstand weg te poetsen. Helaas voor DSZ lukte dit niet.

Roda’28 gebruikte deze overtalsituatie door nog meer druk zetten om de voorsprong uit te breiden. Dit lukte al vrij snel. In de 75e min werd er door Stijn Gradussen een corner genomen en de bal werd tot twee keer toe ingeschoten door Maikel Kraan. Maar de keeper of een speler wisten de doelpogingen te blokkeren. Uiteindelijk kwam de bal bij invaller Nick Janssen terecht, die snel en adequaat handelde door de voorsprong te vergroten naar 3 – 1.

Hiermee werd een veilige voorsprong bereikt, die Roda’28 dan ook bekwaam naar het einde van de wedstrijd vast hield. Er waren nog diverse kansen om de voorsprong te vergroten. Met name was er een knappe actie van Pim Tromp, waarbij hij enkele spelers zijn hakken liet zien. Zijn voorzet kon echter  niet omgezet worden in een doelpunt. Ook middenvelder Lenn Janssen wist tot twee keer toe op doel te schieten. Eerst redde de keeper en in de rebound werd de bal door een DSZ speler over zijn eigen doel getikt.

Ongeveer 10 min voor tijd werd Stijn Gradussen gewisseld voor Tjeerd Steeg, die koppend bij corners nog twee keer gevaarlijk kon worden, maar helaas ook niet scoorde.

Door de uitslagen op de andere velden is Roda’28 geklommen naar de 3e plaats.

Na het carnavalsweekend wordt de competitie op zondag 5 maart hervat met een thuiswedstrijd tegen buurtclub SCD’33 uit Deest.