Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
RODA '28 1 - Unitas '28 1

Roda’28 wint moeilijke wedstrijd van Unitas’28

Zondag 12 maart stond voor Roda’28 de thuiswedstrijd tegen Unitas’28 op het programma, een wedstrijd waarin Roda’28 het 1e halfuur uitstekend voetbal liet zien en darin dan ook een verdiende 2 – 0 voorsprong bereikte. Daarna gooide Unitas meer strijd en inzet  in de wedstrijd en werd het voetbal van beide partijen slechter, maar uiteindelijk resulteerde dit toch in een verdiende 3 – 1 overwinning voor Roda’28.

Roda’28 begon aanvallend zeer sterk en in de 15e min scoorde Nick Janssen de 1 – 0 voor Roda’28. Vanuit het middenveld zette hij zelf de aanval op en via een 1 – 2 combinatie met Pim Tromp verschalkte hij de Unitas keeper.

In de 33e min was het een directe vrije trap van Maikel Kraan, die vanaf ongeveer 25 meter afstand laag in de hoek binnen geschoten werd: 2 – 0 voorsprong voor Roda’28.

In de 40e min was het Pim Tromp die halverwege de speelhelft de keeper van Unitas 28 uitspeelde, maar door de druk van enkele Unitas verdedigers kon hij onvoldoende gericht op het lege doel schieten en helaas voor Pim ging de bal naast het doel.

De rust werd bereikt met een 2 – 0 voorsprong voor Roda’28.

Na rust startte Roda’28 weer sterk met enkele corners als resultaat, maar hieruit werd niet gescoord. In de 60e min maakte een Roda verdediger een overtreding en Unitas neemt op ongeveer 20 afstand van het doel een directe vrije trap, welke door Lodi van Elk in de verre hoek werd binnengeschoten.

Hierdoor kreeg Unitas weer vertrouwen in de wedstrijd en bleef fanatiek en stevig voetballen om er een beter resultaat uit te halen. Roda’28 had het in deze fase van de wedstrijd erg moeilijk en ging ook onzorgvuldig om met balbezit en voetbalde niet goed. Wel ontstond er wat meer ruimte op de Unitas helft en na een pass van een Roda middenvelder werd Pim Tromp gelanceerd. Hij ging alleen op de keeper af, de keeper kwam onbesuisd zijn doel uit en dit deed de scheidsrechter besluiten om een strafschop te geven aan Roda’28. Maikel Kraan schoot de strafschop helaas snoeihard tegen de lat. Deze lat was daags ervoor nog keurig geschilderd door NL Doet-vrijwilligers, ambtenaren van de gemeente Beuningen, nog hartelijk voor hun uitgevoerde werkzaamheden.

In de 85e min schoot Marijn van Kraaij een voorzet van Tim Vergeer ook nog een keer hard tegen de doellat aan, de 3 – 1 wilde maar niet vallen.

Maar dan in de blessuretijd geeft Tim Vergeer vanaf links een meer dan perfecte voorzet, welke precies op het hoofd van Marijn van Kraaij valt, die dan ook beheerst en rustig de veilige 3 – 1 voorsprong binnen kan koppen.

Voor as zondag staat de uitwedstrijd tegen DVSG uit Groesbeek op het programma. Let op Roda’28 supporters, deze wedstrijd begint om 14.00 uur!