Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
RODA '28 1 - Aquila 1

Roda’28 verslaat concurrent Aquila in strijd om kampioenschap

26 maart op een prachtig zonnig, mooi gemaaid sportpark stond de wedstrijd tussen de nrs 2 en 3 van de ranglijst op het programma. Het was een boeiende strijd, waarbij beide teams ook goed voetbalden met een scheidsrechter die de wedstrijd prima aanvoelde en veel toeliet. De spelers hadden ook respect voor elkaar waardoor het ook voor de vele toeschouwers een fijne voetbalmiddag werd.

Het was Aquila dat het beste aan de wedstrijd begon. Al in de 3e min scoorde Roy Pruijn met een onverwacht snoeihard zondagsschot onder in de hoek. De Roda’28 doelman was kansloos. Vrij snel na dit doelpunt kon Maikel Kraan niet meer verder door een blessure en werd vervangen door Daan Willems.

In de 12e min komt Roda’28 weer gelijk door een hard schot vanaf rand strafschopgebied van Marijn van Kraaij, recht op de keeper, maar de invaller keeper kan de bal niet vasthouden en deze gaat door zijn benen over de doellijn.

Aquila probeerde opbouwend te voetballen vanuit de defensie, maar de Roda’28 spitsen bleven goed druk zetten en dit leidde tot kansrijke situaties voor Roda’28.

In de 16e min nam Stijn Gradussen een vrije trap. Pim Tromp kon de bal onvoldoende hard raken en daardoor kon de Aquila keeper deze kans nog keren.

Ook Aquila kreeg haar kansen en keeper Martijn Teuwsen moest ook enkele keren adequaat ingrijpen.

In de 19e min levert het druk zetten op de Aquila defensie ook een doelpunt op van Pim Tromp. Hij weet een onzorgvuldige pass te onderscheppen en schiet zonder aarzelen direct op het door de Aquila keeper verlaten doel. De keeper kan de bal nog wel raken, maar onvoldoende om de voorsprong van Roda’28 te voorkomen.

In de 25e min gaat Nick Janssen een duel aan met een Aquila verdediger, die de bal daardoor niet goed weg krijgt. Er volgt een snelle combinatie op het middenveld met Nick en Marijn, die de lopende Stijn Gradussen vindt. Stijn scoort beheerst de 3 – 1.

In de 40e min en 45e min is Aquila twee keer gevaarlijk uit een corner, maar beide keren staat de Roda’28 defensie goed opgesteld. De rust wordt bereikt met 3 – 1 voorsprong voor Roda’28.

Na rust voert Aquila het tempo en de druk op om weer in wedstrijd te komen, maar de Roda’28 defensie staat goed en weet het gevaar te keren.

Roda’28 komt met snelle directe combinaties nog gevaarlijk voor het Aquila doel, maar schiet te onzorgvuldig om de voorsprong verder uit te bouwen.

In de 55e min verdient Roda’28 een vrije trap op het middenveld en Stijn Gradussen neemt deze vrije trap vanaf ruim 30 meter en schiet direct op doel onder in de hoek. De Aquila keeper weet deze nog stuiterende bal niet te keren, waardoor Roda’28 een 4 – 1 voorsprong neemt.

Diep in de blessuretijd scoort Niels Last de 4 – 2 door een afgeslagen corner vanaf ongeveer 20 meter direct terug te schieten; de bal verdwijnt onder in de hoek in het doel.

Roda’28 is nu de koploper, maar qua verliespunten staat Avios/DBV nog bovenaan. A.s. zondag de uitwedstrijd naar SVHA. Ter info voor de Roda’28 supporters: deze wedstrijd begint om 14.00 uur.