RODA '28 1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 1 - SC Millingen 1
Zo | 28-04-2024 om 14:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
RODA '28 1 - AVIOS/DBV 1
Roda’28 schakelt Avios/DBV uit voor het kampioenschap
 
Zondag 30 april stond op De Boshof te Winssen de topper Roda’28 tegen Avios/DBV op het programma.
Voor beide ploegen was het credo niet verliezen en het werd ook een open wedstrijd, waarin beide ploegen voor de overwinning gingen.
Het was Roda ’28 dat het beste uit de startblokken kwam en binnen 5 minuten stond er al een 2 – 0 voorsprong voor Roda ’28 op het scorebord.
In de 1e minuut was er ter hoogte van de middellijn een verre ingooi van Maikel Kraan op Pim Tromp, die op de achterlijn zijn duel won met de verdediger. Hij tikte de bal terug naar Nick Janssen, die weer inspeelde op Pim. Die bedacht zich geen moment en schoot hard en hoog in het doel.
In de 4e minuut mocht Maikel Kraan net buiten de 16 meter een directe vrije trap nemen en schoot die met gevoel, maar wel snoeihard in het Avios/DBV doel.
Helaas is Roda’28 gedwongen om reeds in de 10e minuut Nick Janssen te vervangen door Noud Perlo. Nick raakte geblesseerd aan zijn enkel en kon helaas niet meer verder.
Avios/DBV liet het hier niet bijzitten en probeerde weer in de wedstrijd te komen. In de 16e minuut was het Daan Bremmers, die bij een sliding van Maikel Kraan de bal gelukkig mee kon nemen en keeper Martijn Teuwsen kansloos liet.
Met deze stand werd de rust bereikt.
 
Na rust probeerden de gasten meer druk naar voren te zetten om de score in hun voordeel om te zetten, maar de Roda ’28 defensie stond goed en ook de Roda ’28 keeper Martijn Teuwsen had enkele goede reddingen op schoten van buiten de 16 meter. Hij hield zijn doel verder schoon in de 2e helft.
Het was Roda ’28 speler Pim Tromp die in de 60e minuut in een stevig duel met een Avios/DBV verdediger de bal toch in zijn bezit kon houden en koelbloedig de voorsprong vergrootte naar 3 – 1.
Enkele minuten later was er weer een goede Roda ’28 aanval met een pass van Daan Willems op Joost Gerrits, die zijn tegenstander op snelheid klopte en ook een goede voorzet gaf op Pim. Die schoot wel op doel, maar de Avios/DBV keeper kon redding brengen.
Avios/DBV had in het verdere verloop van de wedstrijd wel wat meer balbezit, maar echt uitgespeelde kansen zijn er niet geweest.
De spanning voor de titel in deze 5e klasse E blijft bestaan. Gezien de andere uitslagen op de velden, zijn er nog steeds vijf kanshebbers voor de titel.
A.s. zondag speelt Roda’28 om 14.30 uur een uitwedstrijd bij Krayenhoff in Nijmegen, dat het hetzelfde aantal verliespunten heeft als Roda’28, maar met één wedstrijd minder.
Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Vandaag stond er veel Winssens publiek langs de lijn en we rekenen erop dat zij a.s. zondag ook bij Krayenhoff de Roda’28 boys van harte zullen ondersteunen.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden