Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
Krayenhoff 1 - RODA '28 1

Roda’28 verliest nipt bij Krayenhoff

Zondag 7 mei speelden de 2 koplopers in de 5e klasse E tegen elkaar bij Krayenhoff in Nijmegen, voor Roda ’28 niet de gemakkelijkste tegenstander.

De wedstrijd stond bij beide teams bol van de spanning, er zat veel druk om te winnen. Ook de goed leidende scheidsrechter moest zeer alert blijven op allerlei zaken die er gebeurden op het veld. Hij deed dit ook met verve.

Krayenhoff had als thuis spelend team iets meer balbezit en speelde ook meer op de helft van Roda ’28, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet.

In de 15e minuut is er een directe vrije trap van Maikel Kraan, die door de keeper goed onder uit de rechterhoek gehaald wordt en Roda’28 houdt alleen een corner over.

In de 35e minuut is er een vrije trap van Daan Willems, die de bal in de 16 meter van Krayenhoff neerlegt.  Maikel Kraan kopt de bal richting doel, maar de bal gaat helaas langs de voor Roda ’28 verkeerde kant van de paal.

Met 0 – 0 wordt de rust gehaald en na de thee komen beide teams met nieuwe motivatie het veld in. Het is inmiddels wel duidelijk, dat degene die gaat scoren, waarschijnlijk ook winnaar is.

In de 55e minuut is aanvoerder Robin Schamp de Roda-verdediging te snel af. Zijn voorzet wordt onderweg iets van richting veranderd, maar bereikt toch de Krayenhoff-spits Moni Chahaibi, die de bal op zijn been krijgt en bij de verre paal de bal in het doel ziet vallen.

Krayenhoff gaat nu een verdedigende stelling innemen om de verkregen voorsprong met man en macht te verdedigen. Roda’28 trainer Wim Joosten probeert met enkele tactische omzettingen en wissels nog meer druk te zetten op de Krayenhoff-verdediging.

Maar geroutineerd speelt Krayenhoff de wedstrijd uit en uiteraard worden dan alle middelen ingezet.

Gezien de andere uitslagen op de velden kan alleen Krayenhoff kampioen worden, wanneer het wint bij Aquila in Dreumel. Aquila zal moeten winnen om nog kans te maken op deelname aan de nacompetitie.

UHC staat 2e en is bij winst afhankelijk van het resultaat van Krayenhoff. UHC speelt in Winssen tegen Roda’28, dat bij winst zeker is van spelen in de nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse. UHC heeft wel de 2e periode gewonnen en speelt derhalve al zeker in de nacompetitie.

Kortom nog veel spanning bij de laatste wedstrijden van deze competitie in deze 5e klasse E.

Roda ’28 vertrouwt erop dat er weer veel supporters naar de Boshof komen om deze ontknoping live mee te maken.