RODA '28 1 - Blauw Wit 1
4 - 2
RODA '28 1 - UHC 1
Roda’28 door winst op UHC door naar de nacompetitie

Zondag 14 mei stond de topper Roda’28 – UHC op het programma, voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Roda’28 moest winnen om zeker te zijn van nacompetitie. UHC moest winnen om mogelijk nog in aanmerking te komen voor de titel. UHC had reeds de 2e periode gewonnen, waren dus al zeker van de nacompetitie. Voor de titel was UHC afhankelijk van de wedstrijd Aquila tegen Krayenhoff. Uiteindelijk won Krayenhoff met 2 – 1 en zij zijn dus de kampioen in de 5e klasse in het seizoen 2016-2017. Namens Roda’28 feliciteren wij Krayenhoff van harte met dit resultaat en wensen hen veel succes volgend seizoen in de 4e klasse.
Op een uitstekend bespeelbaar veld werd door beide teams goed gevoetbald en het talrijk opgekomen publiek kreeg een mooie en spannende wedstrijd voorgeschoteld met uiteindelijk 6 doelpunten, waaronder enkele beauties.
Al in de 7e minuut werd er gescoord door UHC. Het was de gevreesde spits Jordy Hachmang, die aan de aandacht van de Roda’28 verdedigers kon ontsnappen en hij schoot vanaf ongeveer 16 snoeihard via binnenkant paal de bal langs Roda’28 keeper Martijn Teuwsen.
Roda’28 was niet aangeslagen en ging direct door met aanvallen en in de 10e minuut valt de verdiende gelijkmaker. Wederom een prachtig doelpunt, nu gescoord door Roda’28 middenvelder Lenn Janssen, die vanaf ruim 20 meter de bal in één keer op zijn slof neemt en de bal bij de 2de paal buiten bereik van de keeper in het doel laat vallen.
Roda’28 blijft het meeste in de aanval, maar dient ook goed op te letten, aangezien ook UHC voetballend meer de aanval gaat zoeken.
In de 35e minuut wordt Marijn van Kraaij over de linkerflank aangespeeld. Marijn omspeelt zijn tegenstander, geeft een goede voorzet op middenvelder Nick Janssen. Hij schat deze voorzet goed in en bij de 2de paal tikt hij de bal over de doellijn: Roda’28 staat met 2 – 1 voor.
In de 40e minuut geeft Daan Willems uit een corner een goede bal op Marijn van Kraaij. Die bedenkt zich geen moment en schiet direct op doel. Helaas wordt zijn schot geblokkeerd.
In de 43e minuut verdient Roda’28 een vrije trap net buiten de 16 meter en dit is een geliefde plaats voor Maikel Kraan, die de bal ook direct hoog en buiten bereik van de keeper in het doel schiet.
Hiermede wordt de ruststand bereikt en Roda’28 gaat verdiend met een 3 – 1 voorsprong naar de thee.
In de 2e helft probeert UHC de stand te keren in zijn voordeel en gaat ook energieker in de aanval, maar voorlopig zonder resultaat.
In de 55e minuut is het Marijn van Kraaij, die een pass op hem direct op doel schiet. Weer via de binnenkant paal valt dit schot in het doel en Roda’28 bereikt hiermede een 4 – 1 voorsprong.
Helaas voor het talrijke publiek begon het na 1 uur spelen stevig te regenen, waardoor veel mensen beschutting gingen zoeken. Dat was jammer, want er was juist zo’n gezellige sfeer langs de lijn met het vele publiek.
Tijdens deze plensbui is er een penalty voor UHC en spits Jordy Hachmang schiet deze binnen, Martijn zat wel in de goede hoek, maar kon de bal onvoldoende keren, stand werd dus 4 – 2.
UHC probeerde nog wel de wedstrijd te kantelen, maar Roda’28 speelde de wedstrijd geroutineerd uit.
Door dit resultaat is Roda’28 als hoogste periode winnaar geëindigd en speelt as zondag om 14.30 uur een thuiswedstrijd SDZZ uit Zevenaar, een periodewinnaar uit de 5e klasse F.
We hopen op net zo’n enthousiast publiek als gisteren langs de lijn.
Hemelvaartsdag donderdag 25 mei om 14.00 uur wordt in Zevenaar de returnwedstrijd gespeeld, de winnaar over deze 2 wedstrijden promoveert naar de 4e klasse. De verliezer heeft nog een herkansing.