Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 1 - Blauw Wit 1
4 - 2
Roda’28 krijgt verdiend punt niet
De 2e wedstrijd in dit prille seizoen was een uitwedstrijd op het kunstgrasveld van SCP in Puiflijk. In de 1e helft speelde Roda’28 een onherkenbare wedstrijd, de start was niet goed en binnen een kwartier stond Roda’28 dan ook met 2 – 0 achter. Hier was niets op aan te merken, aangezien SCP sterk begon, Roda’28 fel onder druk zette en de kleine foutjes die de Roda’28 verdediging maakte, werden direct afgestraft met 2 doelpunten van SCP.

Reeds in de 3e minuut komt SCP op voorsprong na een voorzet vanaf links, waarbij de SCP aanvaller nagenoeg ongehinderd over de Roda’28 keeper heen kan inkoppen. In de 16e minuut wordt het 2 – 0 door een vrije trap van SCP vanaf rechts, die rond de strafschopstip beland, Roda’28 keeper komt uitlopen, pakt de bal, maar kan de bal niet vast houden en uiteindelijk uit de scrimmage wordt er gescoord door SCP.

Na deze tussenstand pakte Roda’28 de zaken wat energieker aan en kwamen we ook bij het doel van de SCP doelman, maar de schoten waren niet goed gericht of te zacht om SCP keeper Oscar van Wezel te verschalken. De rust werd bereikt met deze tussenstand.

Na rust kwam er een ander Roda’28 uit de kleedkamers, de spelwijze was iets aangepast, waardoor er beter en gerichter vooruit gevoetbald kon worden. Dit leverde ook meerdere kansen op, maar de laatste pass of schot was niet altijd zuiver genoeg. In de 55e minuut was het Pim Tromp die met een goede actie de verdedigers uitspeelde, hij schoot op doel, SCP keeper kon de bal blokkeren en de rebound van Marijn van Kraaij werd door een SCP verdediger voor de doellijn geblokkeerd. In de 70e minuut scoort Bob Stevens dan ook de dik verdiende tegentreffer na een voorzet vanaf rechts van Stijn Gradussen.

Roda’28 neemt het initiatief in handen en zet SCP steeds meer onder druk en bij 3 schoten in het 16 meter gebied wordt er hands geconstateerd, maar helaas voor Roda’28 beoordeelt de scheidsrechter deze handsballen niet als opzettelijk en krijgt Roda’28 geen penalty. Door het aanvallende spel van Roda’28 krijgen de SCP aanvallers wel wat meer ruimte en in de 72e minuut dient Roda’28 doelman Martijn Teuwsen al zijn talenten in te zetten om een directe vrije trap met een verraderlijke stuit uit zijn doel  te houden, dit doet hij met verve.

Enkele minuten voor tijd heeft een SCP aanvaller de grootste kans, maar hij schiet deze tegen buitenkant paal. In de laatste minuten probeert Roda’28 nog om de verdiende gelijkmaker te scoren, maar SCP staat dit niet meer toe en houdt de 3 punten in Puiflijk. voor Roda’28 een teleurstellend resultaat, aangezien op basis van de 2de helft een punt zeker verdiend was. Jammer dat in de slotfase Roda’28 speler Maikel Kraan nog een rode kaart krijgt, aangezien hij zijn tegenspeler onheus bejegende, die hem in de voorgaande spelsituaties tot 2x toe had nagetrapt, dit had de scheidsrechter helaas niet gezien.

As zondag staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Batavia op het programma.