RODA '28 1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 1 - SC Millingen 1
Zo | 28-04-2024 om 14:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
Roda’28 wint moeizaam van concurrent Krayenhoff
Ook deze belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Krayenhoff weet Roda’28 winnend af te sluiten.
Roda’28 kwam zeer goed uit de startblokken en na 8 minuten geeft Pim Tromp een goede pass naar Marijn van Kraay, die dribbelt met de bal en schiet voor de Krayenhoff keeper totaal onverwacht de bal laag in de verre hoek. Dit is voor Roda’28 een snelle treffer en daardoor wordt Krayenhoff gedwongen wat aanvallender te gaan spelen.
In de 16e minuut is het wederom Roda’28, die weten te scoren, ditmaal is het Bob Stevens, die na een perfecte actie van Pim Tromp, waar hij tussen 2 Krayenhoff verdedigers door weet te komen en  geeft een goede voorzet op Bob Stevens, die de bal a l a Van Persie tegen Spanje binnen kopt.
Na deze sterke openingsfase van Roda’28 probeert Krayenhoff meer fysieke strijd in te brengen, maar uiteindelijk trekken ze daarbij zelf aan het korstte eind door 4 gele kaarten te incasseren, waarbij 1 speler zijn 2de geel krijgt, dus kan gaan douchen. Krayenhoff heeft meerdere goede spelers, die het de Roda’28 middenvelders en verdedigers soms behoorlijk lastig weten te maken. Roda’28 blijft bij de les en voorkomt tegen doelpunten.
Dit alles gebeurde pal voor rust en tijdens de rust konden beide teams hun tactiek voor de 2de helft bijstellen, mocht dit nodig zijn.
Na rust ging Krayenhoff zeer aanvallend voetballen en in de 50e minuut schoot aanvoerder Robin Schamp vanaf ongeveer 25 meter snoeihard op doel, buiten bereik van keeper Martijn belandde de doel op de kruising.
In de 65e minuut mocht Stijn Gradussen een vrije trap nemen net buiten de 16 meter lijn, de Krayenhoff keeper tikte deze bal met veel stijl uit het doel en Roda’28 restte alleen een corner.
Doordat de score voor Roda’28 niet verder uitliep, bleef het voor het goed opgekomen publiek een spannende wedstrijd.
Gezien het aantal kansen die Roda’28 gecreëerd heeft, waren er zeker mogelijkheden om de score te vergroten. Maar bij winst krijg je toch slechts 3 punten, hoewel een doelsaldo later bij een periode titel nog wel van belang kan zijn.
 
Voor as zondag 5 november staat de derby Ewijk – Roda’28 op het programma op sportpark De Blatenplak in Ewijk, aanvang 14.30 uur.
Aangezien het hierbij ook nog eens een keer om de koppositie gaat, wordt er veel publiek verwacht en zal het zeker een spannende derby worden.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden