Laaste gespeelde wedstrijd
Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
Roda’28 wint de derby in Ewijk met 4 – 2 en blijft koploper.
​Het was afgelopen zondag een Ewijk – Roda’28 voetbal dag, in de ochtend speelde Roda’28 2 een thuiswedstrijd tegen Ewijk 2 en wonnen deze wedstrijd overtuigend met 4 – 0.

’s-Middags stond in Ewijk de wedstrijd tussen de 1e elftallen op het programma en het was een extra mooi affiche, aangezien de nummers 1 en 2 op de ranglijst tegen elkaar speelden. Er was een echte derby sfeer met veel publiek en her en der ook wat vuurwerk, wat niet door iedereen gewaardeerd werd. In de vrijdag editie van de Gelderlander was er de nodige aandacht geweest voor deze wedstrijd en werd de ernst van het winnen van deze wedstrijd nogmaals op scherp gezet.

Het was een boeiende, spannende wedstrijd met enkele prachtige doelpunten en beide teams scoorden ook 2x een gele kaart, voor het overige bleef de wedstrijd sportief gezien binnen de perken. Er was respect voor elkaar en na de wedstrijd was het nog lang gezellig in de kantine van Ewijk, zelfs het bier in Ewijk was eerder op dan gepland en Roda’28 en De Paulus in Winssen moesten bij springen om de dorstige kelen in Ewijk te vullen.

De wedstrijd startte fel en het was Ewijk die de 1e kans kregen, maar Koen de Waal kon de bal alleen tegen de paal tikken, dus geen doelpunt. In de 10e minuut nam Stijn Gradussen een vrije trap ter hoogte van de middellijn en spits Bob Stevens kopte de bal richting lange hoek, maar deze bal ging voor Roda’28 langs de verkeerde kant van de paal. In de 26eminuut maakte de Ewijk keeper Jan Cobussen net buiten de 16 meter hands en krijgt Roda’28 een vrije trap. Jan wordt door de scheidsrechter gespaard door de kaarten op zak te houden. Maar Stijn Gradussen neemt deze vrije trap feilloos en schiet deze kansloos voor Jan Cobussen in de verre hoek in de winkelhaak, prachtige vrije trap en Roda’28 staat op voorsprong.

In de 30e minuut weet Sjoerd van de Hagt tussen 2 spelers door te dringen en schiet onhoudbaar de bal achter keeper Martijn Teuwsen en is de tussenstand 1 – 1.
In de 40e minuut weet Tom Diebels op de rechterflank een voorzet af te geven, keeper Martijn Teuwsen kan het 1e schot nog wel blokkeren, maar onvoldoende wegwerken en spits Koen de Waal is er als de kippen bij om de 2 – 1 voor voorsprong voor Ewijk binnen te tikken.

Met deze stand wordt er gerust en na rust komt Roda’28 als herboren uit de kleedkamer en gaan energiek te werk om de ontstane achterstand ongedaan te maken.

In de 60e minuut weet Marijn van Kraaij na een goede pass van Daan Willems 2 Ewijk verdedigers te verschalken, komt alleen voor de keeper en scoort beheerst in de lage hoek en de stand is weer gelijk 2 – 2. Beide ploegen gaan aanvallend te werk om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar in de 82e minuut geeft Pim Tromp een perfecte voorzet op spits Bob Stevens, die ziet dat de Ewijk doelman Jan Cobussen te ver voor zijn doel staat en kopt de bal beheerst over Jan heen en Roda’28 staat wederom op voorsprong. Het Winssens publiek zingt Jantje bedankt, Jantje bedankt.

In de slotminuten weet Marijn van Kraaij de 4 – 2 voor Roda’28 te scoren, hij kreeg de bal uitstekend toegespeeld van Roda’28 middenvelder Nick Janssen. Dit was voor Roda’28 een prachtige bekroning voor deze derby en wordt er een goede stap richting 1e periode titel gezet, welke bij winst op Nijmegen op zondag 19 november in Winssen binnen gehaald kan worden.

As zondag 12 november speelt Roda’28 een beker knock out wedstrijd tegen hoofdklasser BVC’12 uit Beek.

Tevens wordt er een reclamebord onthult van de Harde Kern Supporters van Roda’28, dit gebeurt voor de wedstrijd omstreeks 14.15 uur.

Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom.