Laaste gespeelde wedstrijd
Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
Roda’28 behaalt als promovendus 1e periodetitel in de 4e klasse E.
Jl zondag 19-11 stond de 8e competitie wedstrijd voor Roda’28 in dit seizoen op het programma en aangezien Roda’28 koploper was, hadden zij het in eigen hand om de 1e periodetitel in dit seizoen te veroveren. Aangezien de wedstrijd SCP tegen Krayenhoff in een 1 – 1 gelijkspel eindigde, was het gelijkspel tegen Nijmegen voldoende om deze titel succesvol binnen te halen. In de bijna 90 jarige geschiedenis van Roda’28 is dit de 1e prijs in de 4e klasse.

Op het zware kleiveld werd het een spannende wedstrijd, waarbij voetbal niet altijd de hoofdmoot was, maar beide teams knokten tot het uiterste om een positief resultaat uit deze wedstrijd te halen. Voetbal was erg moeilijk en veelvuldig werd dan ook de lange bal gehanteerd.

Beide doelpunten vielen binnen een kwartier, Roda’28 kwam met een goede aanval via Bob Stevens naar Marijn van Kraaij, die zijn verdediger omspeelde, de keeper Deniz Özturk van Nijmegen misleidde en Pim Tromp kreeg de bal breed gespeeld en scoorde met een intikker de 1 – 0 voorsprong voor Roda’28. In de 12e minuut speelde Roda’28 door een blessure behandeling van Daan Willems even met 10 man en Nijmegen maakte gretig gebruik van dit onder tal en door een scrimmage in het Roda’28 strafschopgebied kreeg Roda’28 de bal niet uit de zestien meter en uiteindelijk was het Sven Klaassen, die de bal snoeihard over de grond in het Roda’28 doel schot en konden beide teams weer vooraan beginnen.

In het 1e helft was het een gelijk opgaande strijd met aan beide kanten kansen, maar beide doelmannen waren paraat om schoten te pareren en met deze stand werd er gerust.
Na rust pakten beide teams de draad weer op en Nijmegen was misschien optisch wel wat sterker, maar de mooiste kansen waren voor Roda’28. Via goed opgezette aanvallen konden Pim Tromp, Marijn van Kraaij en Sam Janssen in kansrijke posities gevoetbald worden, maar helaas de afronding was net niet goed genoeg om te scoren of men schoot te gehaast. Ook de Nijmegen doelman had enkele goede reddingen.

Na afloop van deze wedstrijd was het nog lang gezellig in de Roda’28 kantine om het binnenhalen van deze 1e periode te vieren.

As zondag staat de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Victoria’25 uit Afferden op het programma en donderdag 30 november staat de beker knock out wedstrijd gepland tegen BVC’12 uit Beek-Ubbergen, deze licht wedstrijd begint om 20.00 uur op het sportpark De Boshof te Winssen.