Laaste gespeelde wedstrijd
Rood Wit 1 - RODA '28 1
4 - 1
Roda’28 verliest thuis van concurrent SCE

Op donderdag 12 april onder grote publieke belangstelling werd de inhaalwedstrijd Roda’28 – SCE gespeeld. Het was een topper, het ging er om wie wordt de koploper. Roda’28 startte voortvarend aan de wedstrijd, had ook enkele goede kansen, maar had even de pech dat de bal of niet goed geplaatst was of de SCE keeper kon met een uiterste krachtinspanning de bal keren.
In de 12e minuut zet SCE een snelle aanval op en de opgenomen middenvelder Nicky Sander weet doeltreffend af te ronden. SCE gaat nog meer verdedigend voetballen en met heel veel energie worden de Roda’28 spelers onder druk gezet.
In het verdere verloop van de 1e helft zijn er voldoende kansen geweest voor Roda’28 om de achterstand om te buigen in een voorsprong, maar SCE houdt stand en bereikt de rust en kan daar weer energie tanken.
In de 49e minuut neemt SCE een corner, de bal valt in het Roda’28 doelgebied en SCE speler Robbin van Zandvliet is het meest alert en kopt de bal in het Roda’28 doel en SCE heeft een 0 – 2 voorsprong bereikt.
Roda’28 gaat niet bij de pakken neer zitten, gaat energiek ten aanval, maar helaas gescoord wordt er niet meer, met name de SCE doelman Zev de Bruijn heeft enkele fantastische reddingen.
SCE scoort nog wel 7 gele kaarten, maar nemen de 3 punten mee naar Nijmegen en heroveren de koppositie.