Rood Wit 1 - RODA '28 1
0 - 0
​ UHC houdt Roda’28 van scoren af.

UHC houdt Roda’28 van scoren af.

Jl zondag stond de thuiswedstrijd tegen buurclub UHC op het programma, voor Roda’28 is dit altijd een lastige wedstrijd. UHC brengt veel energie in de wedstrijd en speelt zoveel mogelijk compact voetbal.

Het was op De Boshof een Roda’28 sponsor dag, waarbij alle Roda’28 sponsors uitgenodigd waren om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn, de opkomst was groot en wij als vereniging Roda’28 waarderen deze goede opkomst ook en zijn trots op onze sponsors voor hun bijdrage op welke wijze dan ook.

De 1e helft kreeg het goed opgekomen publiek een mooie voetbalwedstrijd te zien, beide teams probeerden ook goed te voetballen, de betere kansen waren in de 1e helft voor Roda’28, maar de Roda’28 spelers waren net niet scherp genoeg voor het doel, of te haastig om deze kansen om te zetten in een doelpunt. Ook UHC kreeg enkele mogelijkheden, maar ook die konden deze mogelijkheden niet omzetten in doelpunten.

Met deze tussenstand werd de rust bereikt en na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, trainer Wim Joosten voerde nog wel enkele wissels uit om de wedstrijd een andere wending te geven, maar helaas tot echte resultaten leidde deze wissels ook niet.

De gevaarlijkste doelsituatie was uiteindelijk voor UHC, in de 53e minuut schot UHC aanvaller Bram de Groot de bal snoeihard op de doellat, de bal stuiterde wel naar beneden, maar bleef duidelijk voor de doellijn.

Voor de rest van de wedstrijd waren beide verdedigingen sterker dan de aanvallers en dan krijg je een 0 – 0 wedstrijd met weliswaar aantrekkelijk voetbal, maar zonder doelpunten.

Van de koplopers speelde alleen SCE een inhaalwedstrijd en zij behaalden bij Niftrik ook een gelijk spel. Dit betekent dat dit gelijkspel voor Roda’28 geen nadelige gevolgen heeft.

As zondag speelt Roda’28 weer thuis en wel tegen Overasseltse Boys en deze wedstrijd begint om 14.30 uur op De Boshof.