vv Ewijk 1 - RODA '28 1
1 - 1
​ Roda’28 op kampioenskoers na overwinning op OVB.

Roda’28 op kampioenskoers na overwinning op OVB.

Op een zonnig De Boshof stond zondag 6 mei de wedstrijd tegen Overasseltse Boys (OVB) op het programma.  Het goed opgekomen publiek kreeg een mooie, sportieve wedstrijd voorgeschoteld en het was Roda’28 dat het meeste initiatief nam om deze wedstrijd winnend af te sluiten. In de 1ste 10 minuten waren er al 2 kansen voor Roda’28, maar zowel Nick Janssen als Marijn van Kraaij konden de OVB keeper Bart van Wagenberg niet verschalken.

In de 14e minuut is er een goede steekpass van Nick Janssen op Twan Arnts en die benut zijn snelheid, geeft een goede voorzet op Bob Stevens, de 1e inzet van Bob kan de OVB keeper nog tegenhouden, maar Bob pikt de bal weer op en speelt een verdediger uit en schiet de 1 – 0 voorsprong voor Roda’28 op het scorebord.

Gaandeweg de wedstrijd probeert OVB meer tegengas te geven, maar echte uitgespeelde kansen worden er niet gecreëerd, dit is mede te danken aan de goede organisatie van de Roda’28 verdediging en middenveld. Vandaag begon Tjeerd Steeg, teruggekomen van een langdurige blessure, in de basis en speelde samen met 2 vleugelverdedigers Joris van Rijn en Joost Janssen een prima wedstrijd. Deze 3 nog jeugdige verdedigers speelden allen een puike wedstrijd en hun tegenstanders konden weinig inbrengen en de Roda’28 verdedigers kwamen veelvuldig als balwinnaars uit de duels. Samen met laatste man Stijn Gradussen en de goede positionering van de middenvelders, staat de achterhoede goed en dit vormt dan ook de basis voor de positie, waar Roda’28 nu staat als nieuwkomer in deze 4e klasse E.

In de 31e minuut neemt Twan Arnts ter hoogte van de middenlijn een vrije trap en met een goede trap legt hij de bal bij de 2de paal neer, waar Bob Stevens koppend de bal tegendraads in de verre hoek binnenkopt en de 2 – 0 op het bord staat. Voor Bob is dit het 125e competitie doelpunt in een standaard elftal, verdeeld over meerdere verenigingen, het 1e en de 125e doelpunt gemaakt voor Roda’28.

Met deze stand wordt er gerust en na rust weet OVB de druk op het Roda’28 doel op te voeren, maar echte uitgespeelde kansen zijn er weinig geweest en de eerder genoemde verdediging staat niets toe. In de 56eminuut haalt Tjeerd Steeg middels een perfecte sliding de bal voor een OVB aanvaller weg en voorkomt daarmede een tegentreffer.

In de 65e minuut geeft Nick Janssen een goede steekpass op Twan Arnts, die zijn tegenspeler er uit sprint en over de grond de 3 – 0 binnenschiet.

Daarna volgen er nog enkele wissels en kan de wedstrijd uitgespeeld worden. Het slotakkoord voor deze wedstrijd is voor Roda’28 middenvelder Niek van Gemert met 2 doelpunten, de 4 – 0 wordt gescoord in de 80e minuut, waarbij Niek de bal via de keeper snoeihard in het doel schiet.

Het mooiste doelpunt valt in de 83e minuut waarbij Niek een schitterende lob over een lengte van zeker 20 meter over de toch best wel lange keeper heen legt en de bal valt bij de 2de paal in het net en daarbij de eindstand op 5 – 0 zet.

In de laatste minuten geeft Marijn van Kraaij vanaf de achterlijn nog een goede voorzet naar de inlopende Sam Janssen en hij scoort, maar helaas de OVB grensrechter heeft gevlagd voor buitenspel en de goed leidende scheidsrechter Floris uit Winterswijk neemt dit signaal over en voor Sam jammer dat hij zijn doelpuntje niet kan tellen.

De beide titel concurrenten Krayenhoff en SCE hebben ook hun wedstrijden gewonnen, dus blijft het ongemeen spannend, wie er met de titel vandoor gaat.

Voor as donderdag 10 mei staat om 14.30 uur de inhaal wedstrijd tegen Diosa in Balgoy op het programma. Voor Roda’28 de kans om een grotere voorsprong te nemen op de beide concurrenten, aangezien zij niet spelen.

Voor as zondag 13 mei staat de thuiswedstrijd op de Boshof tegen Victoria’25 uit Afferden op het programma.

We rekenen weer op veel steun van onze trouwe supporters in Balgoy en in Winssen.