Laaste gespeelde wedstrijd
vv Ewijk 1 - RODA '28 1
1 - 1
Roda’28 wint met moeite bij Diosa.

Roda’28 speelde donderdag 10 mei een inhaalwedstrijd bij Diosa en had hierbij een uitgesproken kans om afstand te nemen van de 2 titel concurrenten Krayenhoff en SCE. Roda’28 is hierin geslaagd, maar heeft dit vooral te danken aan het efficiënt afronden van de gecreëerde kansen, terwijl Diosa haar mogelijkheden onbenut liet.

De wedstrijd kende een zeer ongelukkige start, aangezien al in de 5e minuut Roda’28 middenvelder Niek van Gemert ernstig geblesseerd richting ziekenhuis moet vertrekken. In een ongelukkig duel met een Diosa middenvelder is zijn knie schijf uit de kom geschoten en pas bij het instappen in de auto schoot deze weer terug in de kom. Niek moet er helaas rekening mee houden dat dit seizoen voor hem afgelopen is, voor het elftal is dit een gevoelig verlies, aangezien Niek in de 16 wedstrijden dat hij meegedaan heeft, nadrukkelijk op het middenveld zijn stempel op het spel van Roda’28 drukte. Maikel Kraan, net teruggekomen van een langdurige blessure viel in en nam de plaats van Stijn Gradussen achterin over en Stijn schoof door naar het middenveld.

Voor beide spelers was dit even wennen, maar Maikel speelde een goede wedstrijd, het was niet te zien, dat hij bijna 6 maanden niet meer gevoetbald heeft. Zijn traptechniek en spelinzicht heeft hem goed op de been gehouden en speelde als laatste man een zeer verdienstelijke wedstrijd. Stijn speelde nu weer op het middenveld en had iets meer aanpassing nodig om de stevige duels met de Diosa middenvelders aan te gaan en als winnaar uit de strijd te komen.

In de 10e minuut was de 1e kans voor Diosa, maar de bal gaat voorlangs het doel over de achterlijn.

In de 15e minuut neemt Twan Arnts aan de zijlijn halverwege de Diosa helft een vrije trap, met zijn goede trap legt hij de bal ver bij de 2e paal neer, Diosa keeper en achterhoede spelers denken dat de bal over de achterlijn gaat, maar hadden niet gerekend op de jarige Bob Stevens, die de bal net voor de achterlijn in het vrijwel lege doel kopt en de 1 – 0 voorsprong voor Roda’28 staat op het scorebord.

Na dit doelpunt trok Diosa nog energieker ten aanval en probeerde zo de gelijkmaker te forceren, vooral beide buitenspelers waren gevaarlijk en snel, maar de Roda’28 vleugel verdedigers stonden weer hun mannetje en lieten weinig toe. Nadat Pim Tromp reeds in de 35e minuut een goede voorzet van Twan Arnts niet kon omzetten in een doelpunt, kon hij in de 40e minuut wel scoren uit een snelle spelhervatting van de Roda’28 doelman Martijn Teuwsen, die met een verre trap de Diosa defensie verraste en Pim pikte deze bal op, omspeelde de keeper en de 2 – 0 voorsprong voor Roda’28 was een feit.

Met deze stand werd de rust bereikt en konden beide teams hun tactiek nog even bespreken.

Na rust voetbalde Diosa zeer sterk en kreeg ook enkele mogelijkheden, maar waren te slordig bij het afronden of een Roda’28 verdediger kon de schade beperken. Zo had Roda’28 in de 60e minuut wel veel geluk dat een snoeihard schot van een Diosa aanvaller op de lat belandde.

In de 68e minuut fluit scheidsrechter de Jong voor een penalty voor Diosa, doordat een Diosa aanvaller ten val komt na een ongelukkige actie van Martijn Teuwsen. De penalty wordt onhoudbaar binnen geschoten door Tim van Heumen. Hiermede is de spanning weer terug in de wedstrijd en neemt de druk op de Roda’28 defensie toe.

In de 80e minuut neemt Maikel Kraan ter hoogte van de middenlijn een vrije trap, legt deze bij de 2e paal neer en wederom is het Bob Stevens die deze middag koppend zijn 2e doelpunt scoort en Roda’28 op een veilige voorsprong zet. Na dit doelpunt gaat Diosa aanvallend wisselen en krijgen de Roda’28 spitsen wat meer ruimte en vlak voor tijd is Stijn Gradussen door de defensie gecombineerd, maar schiet toch een open kans langs het doel.

Na dit moment wordt het einde gefloten door de goed leidende scheidsrechter De Jong en loopt de voorsprong van Roda’28 op naar 4 punten. Met nog 3 wedstrijden te spelen, komt de titel steeds korter bij.

As zondag 13 mei speelt Roda’28 thuis tegen Victoria’25 uit Afferden, die nog in heftige degradatie strijd gewikkeld zijn met Overasseltse Boys. Voor beide teams staat er nog iets op het spel om voor te voetballen, dit belooft wederom een leuke wedstrijd te worden.