vv Ewijk 1 - RODA '28 1
1 - 1
Roda’28 op koers voor titel in 4e klasse E.

Roda’28 op koers voor titel in 4e klasse E.

Jl zondag stond een thuiswedstrijd tegen Victoria’25 op het programma en Roda’28 moest winnen om op koers te blijven voor de titel. Dit is uiteindelijk ook gelukt, maar dan wel pas in de 2e helft, na eerst op achterstand gestaan te hebben.
Roda’28 had in de 1e helft wel een veld overwicht, er waren ook enkele kansen, maar of de Victoria doelman Stefan van Rossum stond zijn mannetje of de inzetten waren niet scherp genoeg op doel. Zo waren er kansen en kopballen voor o.a. Bob Stevens, Pim Tromp en Twan Arnts. De kansen werden gecreëerd uit diverse goed lopende aanvallen.  Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 0 – 0 tussenstand.
Na rust was het Victoria, die de 1e kans in de 2e helft zeer efficiënt wist te benutten en met een kopbal verschalkte Joël de Lorijn keeper Martijn Teuwsen en de 0 – 1 tussenstand stond op het scorebord.
Na dit moment pakte Roda’28 de zaken energieker aan, het tempo ging omhoog, er werd meer druk gezet en het spel ging beter lopen. In de 52e minuut wordt Pim Tromp in het 16 meter gebied neergelegd en de goed leidende scheidsrechter Beumer kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Roda’28 aanvaller Twan Arnts neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet de bal beheerst en hard in het doel en de stand is weer gelijk.
In de 59e minuut is er een verre bal op Bob Stevens bij de 2e paal, Bob kopt de bal terug in het doelgebied en hier komt Twan Arnts inlopen en kan de 2 – 1 voorsprong binnen koppen.
In de 66e minuut komt er een voorzet van rechts, Bob staat weer goed gepositioneerd en hij kopt tegendraads de bal via binnenkant paal in het doel en tussenstand komt hiermede uit op 3 – 1 en geeft het Roda’28 elftal en aanhang vertrouwen dat deze wedstrijd positief gaat aflopen.
In de 80e minuut is er eerst een corner, de bal gaat uit de 16 meter, maar uitblinker Marijn van Kraaij pikt de bal op en schiet vanaf buiten het strafschopgebied een laag hard schot op doel, de goed keepende Stefan weet de bal nog te pareren, verdediger Tjeerd de Greef pikt de bal op, omspeelt de liggende keeper en de 4 – 1 staat op het scorebord.
In de 88e minuut scoort Joep Lepoutre de 4 – 2 eindstand door vanuit een corner geheel vrijstaand bij de 1e paal de bal binnen te koppen.
Uitslagen op de andere velden leert dat SCE door het gelijkspel uitgeschakeld is voor de titel. Krayenhoff heeft gewonnen en hebben 4 punten achterstand op Roda’28 met nog 2 wedstrijden te spelen.
As zondag 20 mei speelt Roda’28 de uitwedstrijd bij UHC in Hernen, dat wordt een mooie wedstrijd, aangezien UHC ook nog punten nodig heeft om een mogelijke nacompetitie te ontlopen. Krayenhoff speelt een uitwedstrijd tegen Nijmegen.
Kortom as zondag zullen er ongetwijfeld veel Roda’28 supporters richting Hernen gaan om de mogelijke ontknoping van de titelstrijd mee te maken.
Alle wedstrijden beginnen as zondag om 14.30 uur.