vv Ewijk 1 - RODA '28 1
1 - 1
​Roda’28 wint bij UHC en is kampioen 4e klasse E.

Roda’28 wint bij UHC en is kampioen 4e klasse E.

1e Pinsterdag 20 mei stond voor Roda’28 de kampioenswedstrijd tegen UHC in Hernen op het programma.
Qua weer was het een mooie dag en vele Winssenaren trokken dan ook per fiets naar Hernen om getuige te zijn van een unieke gebeurtenis in de 90-jarige geschiedenis van Roda’28, namelijk een kampioenschap in de 4e klasse behalen en daarmede promotie naar de 3e klasse.
Het goed opgekomen publiek was getuige van een goed voetballend Roda’28, die UHC vanaf het begin duidelijk maakten, dat het Roda’28 was, die de punten wensten mee terug te nemen naar Winssen. Vooral de 1e helft werd er uitstekend gevoetbald en UHC kon daar weinig tegenover zetten. De gehele ploeg, met invallers voor de geblesseerde Niek van Gemert en Tjeerd Steeg, werkte hard om een goed resultaat te behalen, men speelde onbevangen en er was veel zelfvertrouwen dat er een positief resultaat gehaald zou worden.
In de 8e minuut was er een brede aanval opzet vanaf linkerzijde in de achterhoede en via middenvelders Marijn van Kraay en Nick Janssen kwam de bal bij rechteraanvaller Twan Arnts. Hij demarreerde even en vanuit nagenoeg vrije positie gaf hij een voorzet bij de 2e paal richting Bob Stevens. Het werd uiteindelijk een perfecte voorzet, aangezien spits Bob Stevens met zijn kopkracht de bal buiten bereik van UHC keeper Bjorn Leegstraten tegendraads bij de verre paal binnen kopte en hierdoor stond al vroeg de 1 – 0 voorsprong voor Roda’28 op het scorebord.
In het vervolg van de 1e helft waren er diverse goede Roda’28 aanvallen met meerdere crosspasses en liet Roda’28 nadrukkelijk zien terecht de kampioen van deze 4e klasse poule te zijn.
Na een half uur spelen was de 1e UHC aanval waar gevaar uit dreigde, maar uiteindelijk werd de bal ruim voorlangs geschoten door een UHC aanvaller.
Met deze stand werd de rust bereikt.
Na rust was het een meer gelijk opgaande wedstrijd, maar in de 55e minuut neemt Twan Arnts vanaf rechts een corner en spits Bob Stevens loopt zich goed vrij en kan de bal stevig in het midden van het UHC doel koppen en de 2 – 0 voorsprong voor Roda’28 staat op het scorebord.
Dit was voor de ploeg een geruststellende gedachte en kon men de wedstrijd gecontroleerd gaan uitspelen. In het verloop van de wedstrijd werden er 3 spelers gewisseld om anderen, die ook veel minuten gemaakt hebben, ook te laten genieten van speelminuten in een kampioenswedstrijd.
Concurrent Krayenhoff heeft een ruime 5 – 0 overwinning behaald bij Nijmegen, maar niets is mooier dan kampioen worden door een eigen positief resultaat.
Na een huldiging op het veld van UHC, terug naar de thuisbasis De Boshof in Winssen, waar inmiddels veel supporters aanwezig waren om de kampioenen te huldigen.
Namens de Harde Kern Winssen supportersgroep had Edward Tromp een aankondiging voor alle spelers en technische staf gemaakt, waarbij iedereen een persoonlijke huldiging onderging. De betreffende speler werd dan met veel gejuich en enthousiasme door de supporters bezongen.
Na deze huldiging was er nog een rondrit op de platte kar van hoofdsponsor Willems Winssen door het dorp. Er werd nog even stil gestaan bij de woning van Wim Konings, één van onze oudste leden van Roda’28 en vroeger een gevreesde spits in Maas en Waal. Wim en zijn gezin konden dit geweldig waarderen.
As zondag 27 mei speelt Roda’28 haar laatste thuiswedstrijd tegen Diosa uit Balgoy, het zou mooi zijn, wanneer er weer veel supporters bij deze wedstrijd aanwezig zijn.