vv Ewijk 1 - RODA '28 1
1 - 1
​Roda’28 wint als kampioen ruim van Diosa.

Roda’28 wint als kampioen ruim van Diosa.

Roda’28 speelde haar laatste wedstrijd van dit seizoen 2017-2018 thuis tegen Diosa, vooraf werd dit als een lastige wedstrijd beschouwd, aangezien we in de uitwedstrijd ook de nodige moeite hadden om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Het was ook Diosa, die sterk begonnen aan de wedstrijd en Roda’28 op eigen helft probeerden vast te zetten, het 1e kwartier lukte dat ook heel goed, maar in de 15e minuut speelt laatste man Lenn Janssen, rechterspits Twan Arnts aan, Twan speelt zich vrij en geeft een lange voorzet bij de 2e paal en spits Bob Stevens kopt de bal met zijn handelsmerk in de verre hoek in de kruising buiten bereik van de Diosa keeper Rens Artz en Roda’28 staat op voorsprong.
In de 27e minuut is er wederom een snelle omschakeling vanuit de achterhoede naar het middenveld en de diep sprintende Twan Arnts krijgt op het juiste moment een perfecte steekpass van Bob Stevens, Twan sprint de verdediger eruit en omspeelt ook de keeper en de 2 – 0 is een feit.
In de 43e minuut is er een herhaling van de 27e minuut en Twan Arnts scoort zijn 2e doelpunt deze namiddag. Dit is ook de ruststand en na 10 minuten in de 2e helft wordt de wedstrijd voor een 10-tal minuten stilgelegd ivm dreigend onweer.
Na deze hervatting scoort Bob in de 53e minuut zijn 2de doelpunt van deze middag. Het is wederom Twan Arnts die de bal voorzet en bij de 2e paal kopt Bob deze bal in de korte hoek, het leek wel alsof de keeper hier niet op gerekend had.
In de 57e minuut is het Pim Tromp die vanaf ongeveer 12 meter afstand de bal perfect voor zijn voeten krijgt en snoeihard de 5 – 0 in het dak van het doel schiet.
In de 63e minuut wordt het mooiste doelpunt van deze middag gescoord en het is Daan Willems, die hiervoor tekent. Daan verovert de bal op het middenveld, kan enkele meters vrij doorlopen en vanaf ongeveer 25 meter schiet hij snoeihard op doel en de bal ploft achter de verbouwereerde keeper in het doel.
De doelpunten honger van Roda’28 is nog niet gestild en in de 70e minuut maakt Bob zijn 3e kopdoelpunt na een goede voorzet van Pim Tromp.
En in de 78e minuut is het middenvelder Daan Willems, die doorloopt op een terugspeel bal van een Diosa middenvelder op zijn keeper, hij weet het duel te winnen van de keeper en laatste man en scoort in 2x de 8 – 0 eindstand voor Roda’28.
Als Roda’28 kunnen we terugkijken op een prachtig seizoen met vlagen van goed voetbal, maar zeker op een gemotiveerd 1e elftal en alle spelers binnen de 1e selectie hebben dan ook een stevig steentje bijgedragen om voor Roda’28 dit unieke resultaat neer te zetten. Ook de technische staf met begeleiding hebben dit seizoen een voortreffelijke rol gespeeld om dit allemaal in goede banen te leiden en de spelers vertrouwen en rust te geven om daarmede zo goed mogelijk te kunnen voetballen.  Als kleine vereniging zijn we er bijzonder trots om met alleen Winssense jongens dit resultaat te bereiken en dat dit dan samenvalt in ons 90 jarig jubileumjaar is natuurlijk helemaal bijzonder.
Competitie technisch is dit seizoen klaar voor Roda’28, maar er volgen nog wel enkele belangrijke data voor onze vereniging.
Vrijdag 1 juni wordt op 1 avond de gemeente Beuningen cup Heren wedstrijden gespeeld bij WVW in Weurt, aanvang 1e wedstrijd om 19.00 uur.
Vrijdag 8 juni wordt op 1 avond de gemeente Beuningen cup Dames wedstrijden gespeeld bij Beuningse Boys in Beuningen, aanvang 1e wedstrijd om 19.00 uur.
Vrijdag 15 juni is er op de Boshof vanaf 19.00 tot 21.00 uur een receptie bij Roda’28 om het kampioensteam te feliciteren.
Zaterdag 16 juni is er ook op de Boshof een feestdag vanaf 14.00 tot 23.00 uur, dit ivm de viering van ons 90 jarig bestaan van Roda’28.

Volgend seizoen in de 3e klasse zullen we ook wekelijks een wedstrijdverslag inzenden.