RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
Do | 25-04-2024 om 20:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
RODA 2 opnieuw onverslaanbaar
Nadat de thuiswedstrijd tegen Brakkenstein geen doorgang vond door het ontbreken van de door de KNVB aangestelde scheidsrechter, begon RODA 2 een week later aan de competitie dan gepland. Vroeg in de ochtend moest de ploeg van Nico Creemers naar Wamel voor de wedstrijd tegen het tweede elftal van Unitas ’28.
 
De eerste grote kansen waren voor de thuisploeg. Op aangeven van eerst Bert Hoppenreijs en later Bas Gradussen kreeg de ploeg uit Wamel twee enorme kansen. De blunder van Hoppenreijs werd tot grote opluchting voorlangs geschoten, en het cadeautje van Gradussen werd door doelman Bart Janssen, die een prima wedstrijd keepte, verwerkt tot ongevaarlijke hoekschop. Aan de andere kant werd Niek Gerrits via een inworp van Tom van Gemert, die voor het eerst in 16 jaar voetbal op de rechterflank werd gepositioneerd en duidelijk moeite had om in het ritme te komen, en een bekeken balletje van Jop Verploegen in staat gesteld de score te openen namens RODA. Voor een nagenoeg leeg doel faalde Gerrits niet en zette op slag van rust het eerste doelpunt op het scorebord; 0-1.
 
Om de wedstrijd snel in het slot te gooien werd in de rust topscorer Koen Smits ingebracht. Althans, dat idee had ‘ie zelf. Hij stond al binnen de lijnen toen hij om zich heen nog 11 andere roodzwarten telde. Teleurgesteld droop hij af richting dug-out waar hij tot bedaren moest worden gebracht. Door het ontbreken van de vaste doelpuntenmaker van de Winssenaren stonden andere goalgetters op. Dennis van Deijzen kopte een van richting veranderde voorzet van Rik van Summeren binnen bij de tweede paal en verdubbelde de voorsprong 0-2. De grootste kans van de wedstrijd had ook meteen de definitieve beslissing kunnen zijn. Vanaf de middenlijn had Verploegen een vrije doortocht richting het vijandelijke doel maar faalde jammerlijk. Unitas gaf niet op en ging op jacht naar de aansluiting. Die werd uiteindelijk gevonden vanaf de penaltystip. Een eerste strafschop na een overtreding van van Summeren werd nog huizenhoog over geschoten, bij een tweede poging na een overtreding van Janssen was het wel raak; 1-2. Door het uitvallen van Luc Janssen stonden de bezoekers korte tijd met 10 man maar met veel kunst en vliegwerk werden de punten mee naar Winssen genomen.
 
RODA 2 boekt dus opnieuw een overwinning, de vierde op rij. Volgende week komt UHC op bezoek op de Boshof. Een oefenduel tegen de Uni-Hernani Combinatie uit Bergharen, Hernen en Leur werd eerder dit seizoen met 3-4 gewonnen.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden