Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
Brakkenstein maatje te groot voor RODA 2
Het huidige seizoen zit er bijna op, en wordt afgesloten met een tweeluik tegen Brakkenstein. Afgelopen zondag werd het heenduel afgewerkt in Nijmegen. De reeks van RODA duurt maar voort: Voor de zevende keer op rij werd er niet gewonnen. Na de vernederende 7-0 nederlaag tegen NEC en de 1-3 nederlaag op eigen bodem tegen hekkensluiter SVHA, werd er afgelopen zondag opnieuw met ruime cijfers verloren. Echter, wel tegen de terechte aanstaande kampioen, want Brakkenstein bleek een klasse beter dan de rest. Negen minuten heeft RODA virtueel een punt te pakken gehad, daarna opende Brakkenstein de score. Slecht wegwerken in de achterhoede leverde een doelkans op vanaf de rand van de zestien. De eerste serieuze doelpoging van de wedstrijd eindigde direct in de kruising; 1-0. Een minuut of vijf later werd de score al opgeschroefd naar 2-0, en ondanks dat RODA helemaal niet slecht voetbalde kwam het er totaal niet aan tegen het veel sterkere Brakkenstein. Een uitstekend optreden van doelman Ivo Piels voorkwam dat de wedstrijd voor rust al helemaal gespeeld was. Ook na de thee bleven de gastheren RODA van het kastje naar de muur sturen. De hoop leek opgegeven bij de Winssenaren want de tweede helft was niet al te best. De Nijmeegse spits maakte samen met zijn rappe kompaan op de linkervleugel het leven van de RODA defensie behoorlijk zuur, en scoorde ook nog eens op prachtige wijze de 3-0. Aan de andere kant strandde elke (poging tot) aanval van de bezoekers in de ijzersterke defensie van de thuisploeg. Met nog een minuut of 20 op de klok scoorde Brakkenstein zijn vierde treffer, en gelukkig bleek dat ook direct de laatste. Volgende week vind de return plaats op de Boshof. Brakkenstein zal dan aan één puntje genoeg hebben om zich tot kampioen te kronen, maar daar zullen ze hard voor moeten knokken. Vanaf 11 uur zullen de mannen van RODA 2 nog één keer alles geven om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.