Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
RODA 2 makkelijk opzij gezet door UHC
De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd zondag 28 september gespeeld tegen het tweede elftal van UHC. Net als RODA waren de bezoekers nog steeds zonder puntverlies(beide 3 punten uit 1 wedstrijd). In de voorbereiding kwamen de ploegen elkaar al tegen, RODA trok toen met het nodige geluk aan het langste eind.

UHC was de enige ploeg die de eerste helft moeite deed om er een wedstrijd van te maken. RODA werd op alle fronten afgetroefd. RODA wist de bal niet langer dan drie passes in de ploeg te houden en creëerde geen enkele kans. Aan de andere kant was er teveel balverlies op cruciale plekken op de eigen helft door de hoge druk van UHC. UHC kreeg de kansen cadeau en wist het doel 2x te vinden. Tien minuten voor rust kwam er iets meer rust in het spel van de Winssenaren waardoor de ruststand op 0-2 werd gehouden.

De tweede helft was er bij RODA de intentie om het anders aan te pakken, rust in balbezit en kort op de tegenstander zitten bij balverlies. De hoop van de thuisploeg was echter snel verdwenen. Binnen 10 seconden na de aftrap leek de wedstrijd beslist toen UHC op een 0-3 voorsprong kwam. RODA was het hierna volledig kwijt en het werd een kwestie van de schade beperken. Uit de vele kansen die volgden vielen slechts twee doelpunten in Winssens nadeel. Aan de ander kant deed Koen Smits nog iets terug. Eindstand: 1-5.

Een sterk spelend UHC had geen kind aan een dramatisch spelend RODA ’28. Volgende week is RODA vrij en kan het bekomen van de slechte vertoning. Een week later wordt de klassieker tegen VV Ewijk gespeeld. De wedstrijd wordt afgewerkt op sportpark ‘De Blatenplak’, aftrap om 12:15u.