Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Trekvogels 3
0 - 3
​RODA 2 meldt zich in top 4e klasse
RODA 2 heeft na de winst op Driel 3 de aansluiting met de top gevonden. Door een zakelijke 2-0 overwinning is de ploeg nog altijd zonder puntverlies en staat het zonder ook maar één tegendoelpunt te incasseren op drie punten van de koploper. De Winssenaren hebben nog één wedstrijd tegoed.

In de beginfase werd niet bepaald oogstrelend voetbal voorgeschoteld aan de trouwe fanschare. Het eerste kwartier wisten allebei de ploegen geen enkele kans te creëren. Pas na 15 minuten zorgde de thuisploeg voor enige dreiging. Jop Verploegen stelde de Drielse doelman, die de hele wedstrijd een lichtelijk geïrriteerde indruk maakte, op de proef vanaf een meter of 25. De gewenste kanonskogel resulteerde helaas in een slap rolletje tussen de palen, wat vrij eenvoudig te stoppen was. Daarmee was het eerste schot op doel een feit. Driel had in deze fase van de wedstrijd weinig in te brengen en beperkte zich tot het parkeren van de spreekwoordelijke bus, waarmee het voor RODA erg lastig werd om gaatjes te vinden in de wit-rode muur.

Het kwartier dat daarop volgde werd de doelman een aantal keer op dezelfde manier - kansloze schoten vanaf veel te grote afstand - op de proef gesteld, maar pas na een half uur spelen was het eindelijk raak. Het begon met een splijtende steekpass van Bert Hoppenreijs, die dwars door de vijandelijke verdediging bij Sven Eggenhuizen in de loop, u leest het goed, terecht kwam. Deze bleef zeer koel, keek om zich heen en legde de bal voor het doel bij de opgestoomde Luuk van den Dobbelsteen voor de voeten. Via een één-tweetje met de doelman opende hij de score; 1-0.

Mogelijkheden te over waren er het resterende kwartier om de wedstrijd nog voor de theepauze te beslissen. Jos Hoppenreijs hielp de grootste kans om zeep. Hij zag twee vogelvrije medespelers voor het doel over het hoofd, en schoot met één van zijn zwakke benen vanuit een voor hem onmogelijke hoek voorlangs. Verploegen liet zich zo nu en dan zien met een pech-bal op de paal en een schot vanaf 45 meter dat niet in de buurt van het doel(gebied) kwam. Drie minuten voor rust was er de eerste echte kans voor Driel nadat de spits uit het niets vrij voor het doel opdook. Gelukkig voor de Winsenaren miste deze de bal en ging RODA met een 1-0 voorsprong rusten.

In tegenstelling tot de eerste helft was RODA het initiatief na rust helemaal kwijt en was het Driel dat de gelegenheid kreeg om te voetballen. De bezoekers zetten de Winssense formatie behoorlijk onder druk, daar waar het de eerste helft alle tijd en ruimte kreeg om de bal rond te spelen. RODA was enigszins van slag en had moeite om hier verandering in te brengen en zich onder de druk uit te voetballen. Tot gevaarlijke situaties leidde dit lange tijd niet, maar aan de andere kant was RODA hierdoor nauwelijks in staat om zelf nog tot kansen te komen.

Na een kwartier voetballen wisten de rood-zwarten eindelijk weer wat te creëren. Noud Perlo ontsnapte aan de linkerkant van het veld aan de aandacht van zijn bewaker en trok richting het vijandelijke strafschopgebied. Naast hem vond hij de steun Rik van Summeren die aan alle spanning een einde had kunnen maken. Op aangeven van Perlo produceerde hij echter een weinig overtuigend schot dat op de paal belandde. Twee minuten later was het Perlo zelf die na een goede actie van Jos Hoppenreijs vanuit de tweede lijn het doel onder vuur nam. Zijn schot werd helaas gekeerd door de doelman.

Daarna waren het opnieuw voornamelijk de gasten die de wedstrijd in leven hielden. De druk op het Winssense doel werd nog wat opgevoerd en de gelijkmaker leek dan ook dichterbij dan de beslissende treffer van de RODAmannen. De thuisploeg werd volledig teruggedrongen tot het eigen strafschop gebied maar een sterk optreden van de Winssense defensie inclusief doelman voorkwam dat de stand gelijk werd getrokken. RODA wist één maal sterk te counteren uit een tegenaanval en dit leidde direct tot het beslissende doelpunt. Eggenhuizen zette de aanval op met een diepe bal op Verploegen. Via Marijn Gradussen kwam deze terug bij Eggenhuizen die de doelman passeerde met de buitenkant van zijn rechtervoet(klik hier voor de beelden). Driel zag in de absolute slotfase nog een kopbal op de lat uiteen spatten waardoor de wedstrijd eindigde in 2-0.

RODA liet geen steken vallen en is de competitie uitstekend begonnen met een overwinning. Ondanks dat het af en toe wat moeizaam ging, lieten de roodzwarten geen steken vallen en harkte de eerste drie punten binnen. De formatie van Nico Creemers bezet momenteel de 3e plaats. Volgende week speelt RODA uit bij SC Bemmel en gaat het proberen zijn foutloze reeks voort te zetten.