RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
Do | 25-04-2024 om 20:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
RODA 2 defensie nog altijd de beste
Afgelopen zondag, op een herfstochtend die eigenlijk in niets aan de herfst deed denken, was een zonovergoten sportcomplex waar menig voetbalclub jaloers op zal zijn het decor van de wedstrijd SC Bemmel 3 en RODA ’28 2. Aangezien RODA en Bemmel de wedstrijd in gingen als nummer 3 en 4 van de ranglijst, mocht er wel degelijk gesproken worden van een kraker. Zoals het een ware topper betaamt, eindigde de wedstrijd in een bloedeloze 0-0. Op basis van de tweede helft moet eerlijkheidshalve worden gesteld dat de bezoekers een punt hebben gewonnen.
 
Centrale verdediger Bas Gradussen was de grote verrassing in de basisformatie van Nico Creemers. Een week eerder werd de voormalige vaste mandekker nog gepasseerd, nu kreeg hij de gelegenheid het ongelijk van de trainer te bewijzen. Hoewel hij bijna al zijn persoonlijke duels won, moesten de overige lieden in de achterhoede en de nieuweling duidelijk aan elkaar wennen. De communicatie liet hier en daar te wensen over en leidde ertoe dat Bemmel een aantal keer bijna wist te profiteren van onnodige misverstanden. Het eerste kwartier kwam het meeste gevaar dan ook van de thuisploeg, dat met name via de snelle en technische linksbuiten een aantal kansjes kreeg. De meeste hiervan kwamen gelukkig van grote afstand en bleken geen probleem voor Ivo Piels.
 
Pas na een kwartier leek RODA iets terug te doen, maar werd daarbij gedwarsboomd door een iets te fanatieke doelman en onoplettende arbitrage. Jop Verploegen werd hard onderuit gekegeld maar een ‘tweehonderd procent’ - en dat is een understatement - strafschop werd RODA helaas door de neus geboord. Twee minuten later kreeg Verploegen wel een kans om te schieten maar die poging verdween over de dwarslat. De Winssenaren leken de draad hierna goed op te pakken. Bram Versteeg strooide met een aantal uitstekende lange ballen op, bijvoorbeeld, Noud Perlo en Jop Verploegen. De twee sterkhouders kregen het tot grote teleurstelling van iedereen die RODA lief heeft niet voor elkaar op de bal tussen de palen te krijgen. Verploegen schoot voorlangs en Perlo mikte te hoog.
 
Bemmel leunde echter niet achterover. Ook een meter of 90 verderop moest RODA scherp zijn. De grootste kansen van de eerste helft waren voor de thuisploeg. Het eerste grote gevaar ontstond uit een hoekschop. De voorzet werd goed binnengekopt en Piels was kansloos. Op de lijn was het Marijn Gradussen die zijn ploeg in leven hield en redde. Piels zag 10 minuten later als een duveltje uit een doosje de vijandelijke spits voor zijn neus opduiken maar kwam als winnaar uit die strijd. Het slot van de eerste helft was voor RODA. Perlo bleek ergens nog een mooi trucje verstopt te hebben en speelde zijn man uit, maar zag zijn schot vervolgens geblokt worden. Gradussen besloot het daarna maar eens vanaf 30 meter te proberen, zijn afstandsschot eindigde via de vingertoppen van de keeper tegen de paal.
 
Na de thee kwam de ploeg van Creemers ongewijzigd weer het veld op. Bij de thuisploeg werd de grensrechter gepromoveerd tot linksbuiten en dat wierp zijn vruchten af. RODA had moeite met het bedwingen van de twee snelle vleugelspelers en werd de tweede helft gedwongen tot verdedigen. Bemmel kreeg kans op kans en het was eigenlijk wachten op de tegentreffer. Twee maal wist RODA daar iets tegenover te zetten. Joost Janssen kreeg een hoekschop tegen zijn rug die zomaar binnen had kunnen vallen, en Jop Verploegen zag vlak voor tijd een goed schot gekeerd worden. Verder was het Ivo Piels die met een aantal uitstekende reddingen een punt wist te redden voor zijn ploeg. Zonder daarbij de rest van de ploeg te kort te doen, want niemand verzuimde om in verdedigend opzicht een stapje extra te doen. Beide ploegen kwamen niet tot scoren.
 

De wedstrijd eindigde zoals hij begon, en had dus net zo goed niet gespeeld kunnen worden. Opnieuw werd een ploeg tot wanhoop gedreven door de onklopbare achterhoede. Opnieuw werd de ‘0’ gehouden waardoor het voor de concurrentie nu wel duidelijk is waarop het in de voorbereidende training voor RODA (uit/thuis) de focus moet leggen. RODA 2 is de enige ploeg in de 4e klasse 01 zondag reserve die nog geen tegentreffer heeft hoeven incasseren. En er zijn toch al gauw twee wedstrijden gespeeld. Volgende week is OSC te gast op de Boshof.
 
Let op: De aanvangstijd is eenmalig gewijzigd van 11:00 in 10:30!
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden