RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Brakkenstein 3
Ma | 01-04-2024 om 11:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Trekvogels 3
0 - 3
Gebrek aan kunstgraservaring kost RODA 2 bijna punten
Het was al een poosje bekend dat RODA 2 afgelopen zondag in Driel op kunstgras zou voetballen, maar toch werd de kampioenskandidaat op vrijdag tijdens de laatste training, tegen alle afspraken (zie afb.) in, veroordeeld tot natuur’gras’. Deze matige voorbereiding zorgde ondanks het grote verschil op de ranglijst dat RODA de grootste moeite had om laagvlieger Driel aan de zegekar te binden. Dankzij verlosser Luuk van den Dobbelsteen gingen de punten op het allerlaatste moment alsnog mee naar Winssen.

 RODA had duidelijk veel meer last van de erbarmelijke omstandigheden dan de thuisploeg. Het ondervond veel overlast van de najaarsstorm die dwars over het veld waaide, en de strakke plastic ondergrond maakte dat alle oefening op polletjes en onnatuurlijk opstuitende ballen voor niets was geweest. Het anders zo sprankelende voetbal van de RODAmannen had werd maar zelden vertoond, maar toch bleek de Drielse formatie niet in staat om punten af te snoepen. Via Sven Eggenhuizen werd RODA voor rust twee keer gevaarlijk, maar via de paal en de lat ontsnapte de gastheer. Ook Joost Janssen was dichtbij een goal maar was zeer ongelukkig bij het aannemen van de bal en werd vervolgens hardhandig tegen de grond gebeukt. Een penalty was op zijn plaats geweest, maar ook dat zat RODA vandaag niet mee.
 
In de tweede helft was het voetbal iets beter. Omdat de wind nu van voren kwam was er minder drang om de beslissende bal te geven, daar waar tijdens het eerste bedrijf iedereen (tot de backs aan toe) de eindpass wilde geven. Wel wist de Drielse voorhoede af en toe bijna aan de aandacht te ontsnappen, maar gelegenheids-laatste man Eggenhuizen ontpopte zich tot man of the match en onderschepte iedere bal naar voren. Aan de andere kant werden meer kansen gecreëerd, maar verder dan het inschieten van de doelman kwam RODA lange tijd niet. Toen de volledig doorgedraaide Drielse rechtsbuiten (pas) een kwartier voor tijd tegen een gele kaart aan liep wist RODA optimaal te profiteren van de man-meer situatie. Uit een vrije trap van Rik van Summeren probeerde Joost Janssen op doel te koppen maar vond in plaats daarvan van den Dobbelsteen. Die kreeg het bijna voor elkaar om vanaf één meter voor het open doel de bal over te schieten, maar via de onderkant van de lat maakte hij toch de enige treffer en bezorgde de Winssenaren drie zwaar bevochten punten.
 
Een hele taaie pot tegen Driel, maar een overwinning als deze smaakt toch wel zeer zoet. Komende zondag speelt RODA de laatste wedstrijd van 2015 thuis tegen FC Kunde. Mocht RODA 2 deze wedstrijd winnen kronen de Winssenaren zich tot ‘Herbstmeister’!
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden