Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Trekvogels 3
0 - 3
Opnieuw flinke nederlaag RODA 2
Twee weken geleden liep RODA in de confrontatie met UHC tegen een behoorlijke nederlaag aan. Na een week rust gingen de Winssenaren op bezoek bij de buren uit Ewijk op jacht naar eerherstel. De voorgaande edities van deze ware klassieker eindigde vaak in een gelijkspel of leverde in de absolute slotfase pas een winaar op.

Deze zondagmiddag was het anders. Na 3 minuten voetballen keken de bezoekers al tegen een 1-0 achterstand aan na het slecht verwerken van een hoekschop. Aan de andere kant had Christian Schamp de gelijkmaker op zijn voeten liggen nadat de bal terugkwam van de lat, maar was ongelukkig in de afronding. Tien minuten later verdubbelde Ewijk de score tot 2-0. RODA kwam het restant van de eerste helft weinig in het spel voor maar wist via Jop Verploegen nog wel gevaarlijk te worden. Eén op één met de doelman kwam hij helaas niet als winaar uit de strijd waardoor RODA doelpuntloos richting de thee ging.

De ploeg van Nico Creemers kwam sterker uit de kleedkamer dan de Ewijkse aartsrivaal. Het balbezit en de kansen waren voor de roodzwarten. Met name Luc Janssen was dicht bij de aansluitingstreffer maar hij zag zijn schot buiten de palen belanden. Het opportunistische spel van RODA leverde de nodige kansen op, maar door de 3-mans verdediging lag er ook veel ruimte voor de thuisploeg. Twee kansjes leidden tot twee doelpunten waardoor de wedstrijd eindigde in een enigszins geflatteerde en zeer pijnlijke 4-0 nederlaag.

Na de tweede nederlaag op rij zakt RODA af naar de 8e plaats op de ranglijst. Volgende week is er weer een vrije zondag waardoor de ploeg kan bijkomen van opnieuw een behoorlijke dreun. Een week later(26-10) speelt RODA thuis tegen het Nijmeegse VV Keizerstad. Aftrap op 'De Boshof' om 11:00u.