Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
Laat RODA 2 de titel glippen?
RODA twee lijkt hard op weg de titelkansen volledig te vergooien in de slotfase van het seizoen. Na de winterstop is de ploeg geen schim meer van zichelf en loopt het vaker dan gewenst tegen puntverlies aan. Tegen naaste concurrent DIO werd voor de tweede week op rij verloren, wat het eerste puntverlies op de eigen Boshof betekende. Door de nederlaag zakt RODA, na wekenlang de ranglijst te hebben aangevoerd, naar de tweede plaats en wordt het met de week lastiger om de titel ook daadwerkelijk te pakken.

RODA startte nog zeer voortvarend aan het duel. Het voetbal dat de roodzwarten het eerste kwartier lieten zien was veruit het beste voetbal dat dit seizoen gespeeld werd. Dit resulteerde ook al snel in een paar kansjes voor de Winssense aanvalslinie, die niet bepaald in bloedvorm verkeert. Spijtig genoeg leverde dit niets op, en na 15 minuten waren het de gasten uit Druten die het initiatief overnamen. De eerste keer dat DIO voor doelman Ivo Piels verscheen trok de Winssense goalie nog aan het langste eind en redde met de punt van zijn schoen. Toch was het DIO dat de score opende. Uit een inworp werd de bal door iedereen met een blauw shirt gemist waardoor de gasten vrij konden inschieten; 0-1. De grootste mogelijkheid aan de andere kant kwam uit een vrije trap van Rik van Summeren, die de bal het strafschopgebied in pompte. Deze viel tussen 10 man in maar werd helaas niet verwerkt tot doelpunt. De tactiek die DIO hanteerde werkte aardig. Ballen werden zo snel mogelijk naar de voorhoede geschoten, waar een paar handige en snelle voetballers liepen. Voor rust kwamen de gasten via één van deze lange ballen nog dicht bij de 0-2, maar de lat bracht redding voor RODA.

De tweede helft was het spelbeeld grotendeels hetzelfde. RODA was niet meer in staat het goede spel uit de beginfase op te pakken, terwijl het aan de andere kant ook niet heel veel moeite had met het afstoppen van de gasten. Toch was het DIO dat met heel veel geluk trefzeker was en de marge naar twee bracht. Na een hoekschop bleef de bal te lang in de zestien hangen, en kon uiteindelijk binnen worden getikt. RODA liet zich niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, met hulp van de ingevallen Jop Verploegen die direct onrust zaaide in de Drutense defensie. Luuk van den Dobbelsteen maakte de meeste aansprak op een treffer maar kopte een vrije bal naast het doel en knikte een hoekschop tegen het achterhoofd van Bas Gradussen. Via Bert Hoppenreijs wist RODA de wedstrijd 10 minuten voor tijd toch weer spannend te maken. Hij volleerde een voorzet van Noud Perlo keihard tegen de touwen, dit maal in het goede doel. RODA gaf zich helemaal op jacht naar de gelijkmaker, maar helaas. Ook invalbeurten van Sam Janssen en Koen Smits mochten niet meer baten, er werd niet meer gescoord. Nadat de coach van DIO al 10 minuten paniekerig met zijn telefoon stond te zwaaien om aan te geven dat hij het tijd vond om te stoppen maakte Willy Koolhout na de blessuretijd een eind aan de topper.

Een spannende kraker tussen twee topploegen eindigde in een kleine nederlaag voor RODA. De Winssenaren moeten nog naar Druten toe en zijn dan zeker niet kansloos, het verschil was maar minimaal. De laatste drie wedstrijden zal RODA alles moeten geven om alsnog met de schaal aan de haal te gaan. Volgende week komt RVW op bezoek op de Boshof, en dan zal er zeker gewonnen moeten worden. Om 11 uur wordt er afgetrapt.