RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
Do | 25-04-2024 om 20:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
RODA 2 houdt titeldroom levend tegen RVW
RODA 2 heeft zich na een klinkende 7-1 overwinning verzekerd van een klassering in de top 3. Daarmee eindigen de Winssenaren boven de buren uit Ewijk, niet geheel onbelangrijk, maar niet hetgeen waar RODA op dit moment mee bezig is; het kampioenschap. Door een kostbare puntendeling van de ploeg die op dit moment de beste papieren heeft, DIO ’30 3, heeft RODA alles weer in eigen hand. Maar makkelijk wordt het niet.

Met een gezellig avondje Waanzinnig Winssen in de benen, en in de koppies, leek het duel met RVW vooraf een zware dobber te worden. Zeker gezien het feit dat RODA in Renkum drie weken geleden niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Echter, toen werd er een paar uur eerder nog een training afgewerkt, ook niet ideaal.

In de openingsfase ging het niet bepaald van een leien dakje. De eerste minuten kwam RODA zelf niet aan voetballen toe en kwam het goed weg toen een hoekschop op de lat werd gekopt. RODA nam het initiatief vrij snel over en begon aardig te tikken. Eigenlijk kwam RVW de rest van de eerste helft nauwelijks meer in het spel voor en bij rust was het duel al beslist.

De eerste treffer van de Winssenaren kwam op naam van Marijn Gradussen. Jop Verploegen ging de combinatie aan met Noud Perlo en bracht Gradussen daarna in stelling om het af te ronden. Deze stiftte de bal per ongeluk over de doelman in de lange hoek. Verploegen was ook de aangever bij het tweede doelpunt. Vanaf rechts trok hij de bal laag voor het doel waar Perlo klaar stond om af te ronden.

RODA kon vrijuit voetballen ondanks de zware omstandigheden, en het begon steeds lekkerder te draaien. Nog voor rust kwam RODA in een luxepositie waarin het al lang niet meer in verkeerde. RODA 2 topscorer Jos Hoppenreijs maakte een schitterend doelpunt, geheel op eigen wijze. Op aangeven van opnieuw Verploegen, die eerst zijn tegenstander te kijk zette, stond Hoppenreijs op de doellijn te wachten om voor open doel in te tikken. Tot grote verbazing van Luuk van den Dobbelsteen, die dit niet voor mogelijk hield. Hiermee bepaalde Hoppenreijs de ruststand op 3-0.

Na de thee ging de Winssense formatie vrolijk door. Het zelfvertrouwen straalde er vanaf en de gasten hadden lange tijd weinig in te brengen. Verder dan domme overtredingen kwamen ze niet. Verploegen mocht na drie assists zelf ook een keertje scoren. Op aangeven van Job Jacobs, die met zijn voorzet direct de compleet verdwaalde doelman klopte, kon hij de 4-0 eenvoudig binnen tikken. Niet veel later tekende Hoppenreijs voor zijn tweede treffer. Hij stond zomaar een keer op de goede plek en was er als eerste bij toen de doelman de bal niet klem wist te pakken. Zijn ‘frotgoal’ betekende de 5-0.

RODA zat in een fase waarin alles lukte waardoor Bas Gradussen achterin niet meer nodig was en zijn voorhoede kon ondersteunen. Nadat hij het middenveld al een aantal keer over was gestoken, was het eindelijk een keer niet voor niets geweest. Verploegen faalde jammerlijk 1 op 1 met de doelman, waardoor de bal voor de voeten van Gradussen terecht kwam. Hij scoorde zijn eerste velddoelpunt van het seizoen en zette daarmee de 6-0 op het scorebord. RODA nam na de zesde treffer gas terug en gaf RVW iets teveel vrijheid. Met een schitterend doelpunt deden de gasten iets terug. Van buiten het strafschopgebied werd de bal vakkundig in de kruising gelegd waarmee de eer nog enigszins werd gered. Het slotoffensief was toch nog voor RODA. Luuk van den Dobbelsteen beweest opnieuw het best uit de verf te komen als invaller en besloot de wedstrijd, via het been van een tegenstander, op 7-1.

RODA 2 legde een puike prestatie op de mat, ondanks dat nog niet alle alcohol uit het lichaam verdwenen was bij het merendeel van de spelers. Na twee nederlagen was deze overwinning toch wel cruciaal. Met nog drie speelronden te gaan waarin RODA nog twee keer in actie komt, is een kampioenschap nog altijd mogelijk.

Komende zondag speelt RODA 2 de laatste en tevens één van de belangrijkste thuiswedstrijden van het seizoen. SC Bemmel komt op bezoek, en bij een overwinning van de roodzwarten speelt RODA volgende week in Druten voor het kampioenschap. Tegen de huidige nummer drie, die RODA op de hielen zit, kan het sterrenelftal van RODA de steun van de hondstrouwe achterban goed gebruiken. Om 11 uur precies wordt er afgetrapt voor de laatste wedstrijd op Winssense bodem, komt dat zien!
FOTOVERSLAG
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden