RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
Do | 25-04-2024 om 20:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
Thriller tussen RODA en Bemmel eindigt onbeslist
Nog maar een paar nachtjes slapen, dan krijgt RODA 2 de kans om een lang gekoesterde droom uit te laten komen. Komende zondag kunnen de Winssenaren een enorme prestatie leveren door kampioen te worden in de reserve 4e klasse. Door de resultaten in het afgelopen weekeinde houdt RODA 2 alles in eigen hand, met nog maar twee speelronden op de kalender.
 
In de ongelofelijk spannende titelstrijd in de vierde klasse, waarin nog drie ploegen met de schaal aan de haal kunnen gaan, kreeg RODA 2 bezoek van nummer drie Bemmel, dat op basis van verliespunten gelijk stond met de koploper uit Winssen. Er moest gewonnen worden om hoop te houden op de titel, maar na een waar spektakelstuk werd er met een 2-2 stand afgefloten. Voor beide ploegen eigenlijk niet genoeg, maar een paar kilometer verderop liep DIO op eigen veld tegen een nederlaag aan tegen Ewijk. De reuzendoder, die de voorbije weken ook al van RODA en Bemmel won, is daarmee mede verantwoordelijk voor een zinderende ontknoping.
 
Voor de kraker had Nico Creemers een aantal verrassingen uit de hoge hoed getoverd. Zo stond Dennis van Deijzen, normaal uitkomend voor het derde elftal, laatste man. Een enorme gok die bijzonder goed uitpakte. Daarnaast was RODA 5 speler Jeffry Albers bereid om zijn oude teamgenoten uit de brand te helpen door te fungeren als extra wisselspeler.
 
De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten. Nog voor het grootste deel van het publiek zijn plekje had opgezocht schoof Bemmel een bal nipt voorlangs. Na deze misser speelde RODA de beste wedstrijd van het seizoen en tegen deze makkelijk voetballende en fysiek sterke tegenstander was dat ook wel nodig. RODA had het beste van het spel, maar de strijd werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten.
 
Het eerste noemenswaardige feit vond plaats na een minuut of 25. Zonder dat er ook maar enige aanleiding voor was werd Luuk van den Dobbelsteen hard getrapt door zijn tegenstander, zonder dat er een bal in de buurt was. Een vrije trap zat er nog net aan, maar de kaarten bleven op zak. Vijf minuten later kwam Bemmel opnieuw goed weg toen een overtreding op Koen Smits werd beloond met een vrije trap mee. Tot overmaat van ramp werd deze door Noud Perlo op de eigen lat gekopt, en in de rebound was het raak; 0-1.
 
Twee minuten later kreeg Bemmel opnieuw een discutabele vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Het schot kon door Ivo Piels wel worden gekeerd, maar niet klem worden gepakt. In de nastoot verdween de bal gelukkig net naast het doel. Na deze misser rechtte RODA de rug en het laatste kwartier van de eerste helft legde het goed voetbal op de mat. Met nog vijf minuten te gaan tot de rust deed RODA eindelijk iets terug.
 
Een schot van Marijn Gradussen werd met de hand gekeerd door een verdediger, en Willie Koolhout wees resoluut naar de stip. Jop Verploegen pakte het cadeautje uit en werkte de bal kalm in het hoekje; 1-1. Na de gelijkmaker raakte Bemmel volledig in paniek en kwam niet meer aan voetballen toe. RODA kreeg steeds meer controle over de wedstrijd maar toch gingen de elftallen met een gelijkspel rusten.
 
De eerste helft lag het niveau al aardig hoog, de tweede helft werd er nog beter gevoetbald. Voornamelijk door RODA. De roodzwarten, die in het blauw speelden omdat Bemmel in het rood-zwart speelde, hadden na de thee een duidelijk overwicht maar verzuimden te scoren. Na 10 minuten werd Verploegen op de zijlijn neergehaald terwijl hij de bal voor wilde geven op van den Dobbelsteen. Opnieuw gaf de arbiter slechts een vrije trap, waar helaas niets mee werd gedaan.
 
Na een uur voetballen was de volgende kans voor Noud Perlo. Hij solleerde soepeltjes drie man voorbij en wist door te dringen tot in het doelgebied. Na zijn laatste passeerbeweging kwam hij met zijn linkerbeen net niet helemaal lekker uit en wist de keeper niet onder vuur te nemen. In de vijf minuten die volgden had RODA nog een strafschop kunnen krijgen wegens een handsbal, maar vooruit, de verdediger in kwestie kon er niet zo heel erg veel aan doen dat Verploegen de bal vanaf een meter tegen zijn hand aan schoot. Zo nu en dan kwam Bemmel er gevaarlijk uit in de tegenstoot, maar de RODA-defensie ontmantelde de meeste kansen vakkundig.
 
Omdat het fysieke spel van Bemmel nauwelijks werd bestraft gingen ze er vrolijk mee door. Jos Hoppenreijs is maar een menneke, maar werd nog een kopje kleiner gemaakt door de linksback van Bemmel die hem bijna onder de graszoden beukte. Overigens was schoefelen ook wel zijn specialiteit. RODA bleef de bovenliggende partij, maar verzuimde te scoren. En zoals één van de vele ongeschreven voetbalwetten al zegt: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het .
 
De grootste kans op de 2-1 ontstond een kwartier voor tijd. Verploegen zorgde voor het voorbereidende werk, inclusief een panna bij de laatst overgebleven verdediger. Naast hem kwam ook van den Dobbelsteen mee op, samen met zijn bewaker. Verploegen had kunnen schieten, kunnen doorlopen of af kunnen leggen op van den Dobbelsteen. Hij koos voor dat laatste en deed dat wel zo beroerd dat de kans net zo snel verdween als dat hij ontstond. Uit de counter versierden de gasten een hoekschop, die maar half werd weggewerkt en in tweede instantie werd binnen geschoten. Uit het niets stond het 1-2.
 
Tien minuten voor tijd kwam Rik van Summeren in het veld voor de moegestreden van Deijzen. Al snel versierde hij een vrije trap op de rand van de zestien, terwijl er niet eens zo heel veel aan de hand was. Sven Eggenhuizen ging achter de bal staan maar in plaats van dat hij de bal over de muur lepelde legde hij hem voor het doel. Van den Dobbelsteen kon de bal niet in het doel werken. Tenminste, niet op dat moment. Met nog maar vijf minuten op de klok lukte het hem wel. Verploegen zette opnieuw een tegenstander te kijken en legde bal klaar voor een open doel. Dat wil bij Dobbel niet zo heel veel zeggen, maar ditmaal bleef hij wel kalm. Na de bal rustig aan te hebben genomen tikte hij de gelijkmaker binnen.
 
De resterende minuten kreeg RODA nog 8 of 9 corners, maar geluk ontbrak. Kopballen werden gekeerd en een bijna-eigen doelpunt ging net voorlangs. Na 90 minuten voetballen was 2-2 de terechte uitslag. Ondanks het natte en koude weer werden de vele toeschouwers tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verwend door twee goede ploegen, die beide lieten zien waarom ze kanshebber zijn voor de titel.
 
Volgende week gaat RODA op bezoek bij DIO ’30 en kan het een fantastisch seizoen wellicht bezegelen met het kampioenschap. Bij een overwinning is RODA minimaal verzekerd van een beslissingswedstrijd om de titel, maar met een meevaller op de overige sportvelden kan het zondag al beslist zijn. Echter, eindigen op de derde plaats is ook nog een reële mogelijkheid. In Druten wordt zondag vanaf 11 uur gevoetbald. Wees op tijd want vol = vol!
 
De laatste thuiswedstrijd is gespeeld, en weer bleek de Boshof dit seizoen vaak een onneembare vesting. De wedstrijden op eigen bodem stonden in bijna alle gevallen onder leiding van Willie Koolhout. Ondanks dat hij maar zelden de thuisfluiter die we soms wel zouden wensen, willen we hem bedanken dat hij ook dit jaar het hele seizoen ons heeft klaargestaan. Ook als het op zaterdagavond erg gezellig was geweest. 

De huidige stand van zaken:
#1           RODA ’28           17 gespeeld       36 punten
#2           SC Bemmel        16 gespeeld       33 punten
#3           DIO ’30               16 gespeeld       33 punten
 
Resterend programma top 3:
28-04     SC Bemmel – SVHA (#5)
01-05     DIO ’30 – RODA ‘28
01-05     RKSV Driel (#10) – SC Bemmel
08-05     DIO ’30 – SDOO (#9)
FOTOVERSLAG
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden