RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Brakkenstein 3
Ma | 01-04-2024 om 11:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Trekvogels 3
0 - 3
​Creemers blikt terug: ‘Dan zeg ik: ‘Vriend, dit is geen geslaagd huwelijk’
Rik van Summeren keert na de zomer terug bij RODA 2, mede omdat hij geen goede verstandhouding had met trainer Nico Creemers die de club aan het eind van het seizoen verlaat. In een interview met Voetbal International zei de middenvelder daarover: “Ik kreeg steeds meer het idee dat de trainer me liep te zoeken. Dat ik niks goed kon doen in zijn ogen. Dat gaat aan je vreten”, sprak de 22-jarige van Summeren.

Creemers zegt nu in gesprek met NRC Next dat hij misschien wel ‘te veel energie’ in van Summeren heeft gestoken: “Van sommige spelers weet je dat ze veel meer in hun mars hebben. Maar die hebben een bepaald plaatje van zichzelf dat niet strookt met het beeld dat ik van hen heb. Tegen Sven Eggenhuizen, één van onze sterspelers, heb ik nooit wat hoeven zeggen, Bert Hoppenreijs, een wat mindere voetballer maar wel eentje met karakter, corrigeer ik ook nooit. Omdat ik weet: dat klopt, dat plaatje.”

“Na vier keer zo’n gesprek houdt het een keer op. En als je het vier keer over iets anders hebt, blijf je on speaking terms. Maar als het drie keer over hetzelfde gaat, zeg ik die vierde keer: ‘Vriend, dit is geen geslaagd huwelijk. Wij denken op een ander niveau over hoe jij de top kan bereiken, hoe RODA 2 de top kan bereiken.’ Dan scheiden onze wegen, dat is ook niet erg.”

Van Summeren kwam onder het bewind van Creemers de afgelopen twee jaar tot te weinig basisplaatsen naar zijn zin. De laatste weken van het seizoen besloot hij daarom vervroegd met vakantie te gaan. Hoogtepunt van de samenwerking was een sliding tijdens de uitwedstrijd bij Bemmel eerder dit seizoen, waarmee van Summeren een gevaarlijke kans onklaar maakte en daarmee bijdroeg aan het bepaalde punt.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden