Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
RODA 2 vergeet Aquila genadeklap te geven
Afgelopen zondag trad RODA 2 op de eigen Boshof aan tegen Aquila. De ploeg uit Dreumel is evenals RODA een middenmotor en staat 1 puntje onder de Winssenaren. Op het veld was het verschil echter groter dan op de ranglijst, al deed RODA daar te weinig mee. De gasten sleepten in de slotfase een gelijkspel uit het vuur: 1-1.

Tijdstip van verzamelen, 10:00 uur, bleek niet voor iedereen haalbaar. Gastspeler Joost Gerrits kwam met de schrik vrij toen hij zich om 10:02 ongemerkt tussen de spelers mengde. Voor Jop Verploegen liep het wat minder fortuinlijk af. Een kwartier voor de aftrap, om 10:45, kwam hij aankakken. Hij mocht plaatsnemen op de bank en bleef daar ook de gehele wedstrijd zitten. Vermoedelijk zal hij van de sint een wekker krijgen, om dit in de toekomst te voorkomen.

Vanaf de aftrap was RODA de bovenliggende parij, mede doordat de bezoekende ploeg er eigenlijk niet zo heel erg veel van bleek te kunnen. Geheel volgens verwachting kwamen de WInssenaren dan ook op voorsprong. Marijn Gradussen werd diep gestuurd(vraag me niet door wie, de wedstrijd is al bijna een week geleden) en werd in het vijandelijke strafschopgebied hard opgevangen. De bodycheck werd door arbiter Koolhout direct bestraft met een strafschop. Specialist Bas Gradussen bleef koeltjes en scoorde zijn eerste treffer van het seizoen; 1-0. De neefjes waren dus samen verantwoordelijk voor het openen van de score, maar ook voor het verzuimen van het maken van de beslissende. Marijn deed een 'Dobbeltje' en schoot van dichtbij naast. Bas kon vrij inschieten na een hoekschop maar schrok van de ruimte en schoot eveneens naast. Ook Bram Versteeg was nog dichtbij via een vrije trap, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. Voor rust werden er geen doelpunten meer gemaakt.

Na rust wel, eentje welgeteld, en die liet behoorlijk lang op zich wachten. Voorafgaand aan de late gelijkmaker werden er nog de nodige kansen gemist. Kort na de pauze bleef de bal een aantal keer gevaarlijk hangen voor het RODA doel na een hoekschop van Aquila. Maar de meeste kansen waren voor RODA. Helaas allen zonder resultaat. Bij de Winssenaren leek voorin niemand het vizier juist te hebben afgesteld, en wat volgde was het bewijs dat ongeschreven voetbalwetten niet zomaar uit de duim zijn gezogen. "Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het". En dat gebeurde, een paar minuten voor tijd, na een opstapeling van persoonlijke fouten. Rik van Summeren verloor zijn duel, Tom van Gemert verzuimde een overtreding te maken om de aanval lam te leggen en Luc Janssen had zijn blauwe parkeerkaart al ingesteld en stond volledig aan de grond genageld. De rechtsbuiten had een vrije doortocht richting Ivo Piels, die naar eigen zeggen te vroeg naar de grond ging, en rondde af.

RODA gaf een toch wel zeker lijkende overwinning uit handen en verliest twee punten. Morgen mag de ploeg naar Wamel, Unitas-away staat op het programma. 11u aftrap.