RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
Do | 25-04-2024 om 20:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
​RODA 2 ook thuis de baas over Unitas
Zondag 11 december speelde RODA 2 haar laatste wedstrijd van 2016. Net als vorige week was de tegenstander Unitas, de puntloze hekkensluiter. Voor menig trainer de uitgelezen mogelijkheid om de ‘B-garnituur’ van het elftal de wei in te sturen. Echter kregen de wisselspelers ook ditmaal geen kans, voor Hopmans telde alleen een klinkende overwinning en dus verschenen dezelfde 11 spelers als een week eerder aan de aftrap.
 
Nadat men zich in het RODA kamp in de beginfase vooral druk maakte om de hardheid en het gewicht van de bal konden de Winssenaren zich na 10 minuten op het voetbal richten. Waar er vroeger nog met een zware leren knikker gespeeld moest worden, waren perfecte omstandigheden nu een vereiste. Maar alsnog was de start moeizaam. Unitas opende zelfs de score. Ramon de Klein gaf te gemakkelijk een penalty weg en dit cadeautje werd door de gasten met open armen ontvangen. Ivo Piels werd kansloos gelaten vanaf 11 meter. Aanvallende linksback Luc Janssen bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte, door met zijn chocoladebeen een gaatje tussen de benen van de doelman optimaal te benutten. Hiermee zette hij tevens een persoonlijke recordreeks neer door twee duels op rij trefzeker te zijn.
 
Voor de thuisploeg bleek dit echter niet de gewenste ommekeer, Unitas kwam nog een keer op voorsprong. De Wamelse voorstopper mocht vrij opstomen, terwijl zijn bewaker Luuk van den Dobbelsteen stond te slapen. Ook in de achterhoede kon een tegendoelpunt niet meer worden voorkopen. Gelukkig maakte van den Dobbelsteen, die met zijn balbehandeling doet lijken dat de bal vierkant is in plaats van rond, zijn slippertje in de tweede helft meer dan goed. Ook voor rust waren er nog de nodige mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar met name Bram Versteeg had niet zijn dag en speelde de bal een aantal keer veel te ver voor zich uit en kwam daardoor opnieuw niet tot scoren. Ruststand: 1-2.
 
Het tegenvallende verloop van de eerste helft bleek geen reden tot ingrijpen, dus verscheen RODA 2 ongewijzigd ten tonele voor het tweede bedrijf. Al snel ontstond een gigantische kans op een nieuwe gelijkmaker. Versteeg bracht een vrije trap laag voor het doel en Joost Gerrits kon deze bij de eerste paal ogenschijnlijk eenvoudig binnen tikken. Zijn struikelpartij over de bal gooide echter roet in het eten. Zoals eerder vermeld lukte het van den Dobbelsteen wel om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Een enigszins controversieel doelpunt, op de doellijn ‘gestolen’, in buitenspel positie. Ook tekende hij later voor de 3-2. Jos Hoppenreijs kreeg het voor elkaar om een bal op de baal te schieten, terwijl het doel leeg was. ‘Dobbel’ nam de rebound voor zijn rekening en zette zijn ploeg voor het eerst op voorsprong.
 
Hoppenreijs leek een herkansing te krijgen op een treffer, ware het niet dat hij bij het oversteken van de middenlijn, in doorgebroken positie, door midden werd geschopt. Een overtreding die voor de dader einde wedstrijd had moeten betekenen. Hiermee was de kans om zeep geholpen en de pittige overtreding, i.c.m. gebrekkig ingrijpen van de arbitrage, leidde tot een heet laatste half uurtje. Want ook nadat Joost Gerrits even later bijna van zijn shirt werd ontdaan, mocht er gewoon door gespeeld worden en laaiden de gemoederen hoog op. Uiteindelijk vond Hoppenreijs na de nodige verwoede pogingen wel het doel, maar werd geheel terecht terug gevlagd en gefloten wegens buitenspel.
 
Uiteindelijk was het Marijn Gradussen die de wedstrijd besliste. Dobbel liet opnieuw een kans op een hattrick liggen. Oog in oog met de doelman passeerde hij laatstgenoemde, maar zijn bal belandde op het aluminium. In de rebound knalde Gradussen de bal fraai in de kruising. In het resterende deel van het duel vestigde invaller Jop Verploegen nog de nodige aandacht op zichzelf, al was dat niet in positieve zin. Met alleen de doelman nog voor zich struikelde hij over de bal en hij kreeg het voor elkaar een voorzet achter het clubgebouw te schieten.
 
RODA 2 voldeed absoluut niet aan de verwachtingen die waren gewekt na een eenvoudige overwinning een week eerder, en maakte het zichzelf onnodig moeilijk. Maar na een moeizaam duel werd de tegenstander met 4-2 over de knie gelegd. Een sterk optreden van sterkhouders in de Winssense defensie, met name voorstopper Bas Gradussen en linksback Luc Janssen voorkwam puntverlies en ook Rik van Summeren en Tom van Gemert, voor wie steeds minder speelminuten zijn weggelegd, speelden een foutloze wedstrijd. Met een knappe tweede plaats op de ranglijst gaat RODA 2 de winterstop in. Pas in februari wordt de competitie hervat, tot dan!
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden