RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
NSVV FC Kunde 3 - RODA '28 2
Zo | 30-09-2018 om 09:30u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - DIOSA 2
3 - 0
​RODA 2 raakt vaste kleedkamer kwijt
Wijchen, 8 oktober 2017 | Door: T. van Gemert

De voetballers van RODA 2 raken met ingang van het seizoen 2017/2018 hun vaste kleedkamerplaats kwijt. Dat kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid worden geconcludeerd na de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen WAVV, 24 september jl.

De sterren van RODA 2 kleedden zich de laatste jaren bij thuiswedstrijd standaard om in kleedkamer 1, de kleedkamer met de kleinste kans op brandwonden onder de douche en de meeste privacy door een gebrek aan buitenlicht. Maar na de vorige thuiswedstrijd kwam daar echter abrupt een eind aan.

Dit seizoen is het wedstrijdprogramma door de KNVB zo ingevuld dat de thuiswedstrijden van ’'t twidde’ vaak gelijk vallen met de thuisduels van het eerste elftal. En dat valt niet te combineren. “Heel spijtig voor die jongens van het tweede”, begrijpt ook RODA 1 elftalleider Martien Veens. “Want iedereen in de voetbalwereld weet dat een kleedkamerplaats heilig is, om wat voor reden dan ook. Bijgeloof, uitzicht op de jongens onder de douche, dicht bij de uitgang, lichaamsgeuren van bepaalde teamgenoten; bijna iedereen heeft om zijn eigen reden wel zijn vaste plekje. Maar de kleedruimte dient vanaf 12:30 te worden voorbereid voor de middagwedstrijd, terwijl de wedstrijden van het tweede elftal pas om 12:45 eindigen”.

Slechts een klein wonder zou ‘’t twidde’ nog kunnen redden. Het vervroegen van de wedstrijden van RODA 2 zou het probleem oplossen, maar de kans is klein dat de KNVB hieraan mee zal werken. “Ook de spelers zullen hier niet op zitten te wachten”, denkt aanvoerder Bert Hoppenreijs, “want hoe belangrijk een kleedkamerplek ook is, het weegt niet op tegen het belang van uitslapen. Zeker na een avondje stappen”. 
Activiteiten / Agenda
Pupil van de week
Momenteel is er geen pupil van de week
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie