Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
RODA 2 weet weer wat winnen is
Na bijna een maand zonder punten voor RODA 2 werd tegen v.v. Keizerstad eindelijk weer eens gewonnen. Na 9 tegendoelpunten en 1 doelpunt voor in de laatste 2 duels was de zege een prima opsteker richting de wedstrijd bij koploper AWC.

Om wat meer rust en controle in het spel te krijgen speelde RODA in een nieuwe formatie. Als gevolg hiervan was de thuisploeg vooral in de beginfase aan het zoeken naar de juiste posities. De Nijmeegse formatie gaf hiervoor echter alle tijd en ruimte weg waardoor het meeste gevaar van de thuisploeg kwam. Het spel speelde zich voornamelijk af op de vijandelijke helft waarbij RODA ook de bal in de ploeg wist te houden. Er waren echter nog iets te veel kansen nodig om tot scoren te komen. De score werd uiteindelijke geopend door Luuk van den Dobbelsteen die een corner van Rik van Summeren binnen wist te werken. Aan de andere kant probeerde Keizerstad op gelijke hoogte te komen. Veel kansen kregen de Nijmegenaren niet, maar wel een aantal hele grote. Het net werd echter niet gevonden. RODA verdubbelde via Jop Verploegen de voorsprong nadat de doelman een schot vanaf de rand van de 16 verkeerd inschatte en de ruststand bepaalde op 2-0.

De tweede helft startte de bezoekende ploeg iets aanvallender waardoor RODA zelf minder aan voetballen toe kwam. Grote problemen ontstonden echter niet, maar er werd ook beduidend minder gecreëerd. In tegenstelling tot de basisaanvallers legde invaller Christian Schamp wel een keer een balletje breed voor de goal waardoor van den Dobbelsteen een tweede doelpunt op zijn naam kreeg en de wedstrijd besliste. Invalbeurten van de debuterende Tom Verploegen en A-junior Marijn Gradussen, die de goed spelende Joris van Rijn verving, brachten de nodige rust om de wedstrijd uit te spelen. Uit een hoekschop van Tom van Gemert knikte de kopsterke Bert Hoppenreijs de 4-0 tegen de touwen. De 0 houden leek te mooi om waar te zijn, en dat was het ook. Met nog een minuut op de klok redde Keizerstad de eer en bepaalde de eindstand op 4-1.

Volgende week gaat RODA op bezoek bij koploper AWC. Een belangrijk duel, een overwinning zou aansluiting bij de top betekenen. Om 9.30 wordt er afgetrapt.