RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Brakkenstein 3
Ma | 01-04-2024 om 11:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Trekvogels 3
0 - 3
​Stevens ontkent eigen effect: "Het gaat erom hoe vaak je opstaat"
Met veertien punten uit zes wedstrijden beleeft Thijs Stevens een voortvarende start als elftalleider van RODA 2. Na de overwinning zondag voor eigen publiek op Unitas ‘28 (3-2) wilde de oud-voetballer echter niets weten van het zogenoemde 'Stevens-effect' in Winssen. "Nee hoor, dat soort zaken bestaat niet", zei de immer bescheiden Winssenaar lachend.
 
Toen Stevens halverwege oktober werd aangesteld, bevond RODA zich met drie punten uit drie wedstrijden onderin de ranglijst. Sinds zijn aanstelling boekte RODA twee bemoedigende gelijke spelen tegen de nummers één en twee, bereikte het de achtste finales van het bekertoernooi en wist het drie competitiewedstrijden winnend af te sluiten, waaronder afgelopen wedstrijd tegen directe concurrent Unitas ’28. 

"We zijn onwijs blij", zegt Stevens. "Met het begin waren we al blij, maar met dit vervolg kan dat niet anders. Hoe het komt? Tja. Soms heb je als mens, als spelers, als groep het dal nodig om daarvandaan alleen nog maar te groeien." De opmars is met name te danken aan de instelling van de spelersgroep, stelt hij. 
 
Stevens gaat al weken met een brede lach om zijn mond door het leven. “Mijn baas vraagt mij elke week hoe ik in godsnaam steeds zo vrolijk kan zijn op de maandagochtend. En bij ons mam aan de eettafel gaat het ook nog maar over één ding”. Hij is een echte RODA-man in hart en nieren en de successen die momenteel door ‘zijn’ cluppie geboekt worden maken hem zo trots als een pauw. “Tijdens de wedstrijd scheld ik de jongens weleens verrot als ik denk dat dat nodig is. Dat is een andere kant van mij. Maar als ik na weer een gewonnen wedstrijd met een pot bier in de kantine zit, kan ik alleen nog maar genieten”.

"Het maakt niet uit hoe vaak je neergaat, het gaat er om hoe vaak je opstaat”, sprak hij wijs. “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd en proberen het elke keer zo goed mogelijk te doen. Tot nu toe is dat wel redelijk gelukt", aldus de leider.
 
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden