RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Brakkenstein 3
Ma | 01-04-2024 om 11:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Trekvogels 3
0 - 3
​RODA 2 geeft comfortabele voorsprong uit handen
RODA 2 heeft het seizoen hervat met een oefenwedstrijd tegen DIO ’30 3. Voor de winterstop moest een achterstand vaak omgebogen worden na de theepauze. Ditmaal was het andersom. Een wedstrijd die in de zak leek eindigde in een puntendeling.
 
Na 45 minuten stond er een 0-2 voorsprong voor RODA op het scorebord. Voor de tweede keer dit seizoen waren de broertjes Hoppenreijs verantwoordelijk voor de enige twee doelpunten die RODA wist te maken. De eerste, van oudere broer Jos, volgde uit een schitterende ‘tiki- taka’ aanval zoals die een aantal jaar terug alleen bij FC Barcelona te zien waren, maar nu dus ook bij RODA 2. Jos Hoppenreijs was het eindstation van deze razendsnelle aanval en opende de score. Zijn kleine broertje Bert verdubbelde de voorsprong door gebruik te maken van zijn specialiteit; toevallig op de goede plek staan bij een standaardsituatie en in de scrimmage toeslaan. Een slecht verwerkte vrije trap van Daan van den Berg, die ook het eerste doelpunt opzette met een vrije trap vanaf de middenlijn, kwam bij Hoppenreijs voor de voeten terecht. Zonder na te denken haalde deze verwoestend uit en zag de bal in de kruising verdwijnen.
 
Het weggeven van de voorsprong in de tweede helft was voornamelijk te wijten aan het aantal kansen dat RODA zelf om zeep hielp. Ondanks dat DIO de Winssenaren iets meer onder druk zette met een extra aanvaller om iets terug te doen. Niettemin leverde dat RODA nog genoeg kansen op om de score uit te breiden maar een doelpunt werd niet meer gemaakt. Niet door RODA, wel door DIO. De aansluiting kwam via een handbaldoelpunt van DIO, wat de scheidsrechter volledig ontging. Vlak voor het eindsignaal kwam DIO zelfs op gelijke hoogte, voornamelijk doordat de twee voorste linies zich alleen bezig hielden met aanvallen, maar verdedigend wat steekjes lieten vallen en daarmee de achterhoede in de problemen brachten. Eindstand; 2-2.
 
Volgende week speelt RODA thuis tegen SDOO, mochten de omstandigheden het toelaten. De Winssense formatie zal dan in de achtste finale gaan proberen het bekeravontuur een vervolg te geven. Aftrap 11:00.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden