RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
Do | 25-04-2024 om 20:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
​RODA - Ewijk, wat schreven de kranten?

Gisterochtend werd in Winssen de kleine klassieker tussen RODA ’28 2 en v.v. Ewijk 2 afgewerkt. De topper eindigde in 2-2 en kende dus geen winnaar.
 
Volgens de Gelderlander was de uitslag een correcte weerspiegeling van de wedstrijd. “Beide ploegen wisten geen hoogstaand voetbal op de mat te leggen en daarom was er eigenlijk niemand die het verdiende om met de drie punten naar huis te gaan. Er werd wel gestreden maar nauwelijks gevoetbald, en het vele toegestroomde publiek heeft weinig waar voor hun geld gekregen."

De Koerier Beuningen was iets positiever. Het lokale weekblad sprak over een wedstrijd die tot in de 90e minuut boeiend was. “Ewijk kwam tot twee keer toe knap terug van een achterstand, en kreeg in de slotfase zelfs nog de mogelijkheid om te winnen. De toeschouwers zaten op het puntje van hun stoel. Niet omdat het goed was, wel omdat het spannend bleef.” Ook werd de Winssense defensie geroemd. "Ze gaven 90 minuten bijna niets weg. Een momentje van onoplettendheid en een strafschop maakte dat Ewijk 2 goals wist te maken, maar doelman Ivo Piels is verder nauwelijks op de proef gesteld."

De landelijke dagbladen spraken vooral over de manier waarop de zege door RODA uit handen werd gegeven. Daarbij werden de pijlen vooral gericht op de nummer 7 van de Winssenaren. “Jop Verploegen: van hero naar zero”, zo kopte het AD op haar voorpagina. Verploegen opende de score namens de thuisploeg, en was bij de 2-1 van Bram Versteeg belangrijk als aangever. Tien minuten voor tijd gaf hij knullig een strafschop weg waardoor Ewijk op gelijke hoogte kwam, door de krant afgedaan als pure pech.


In De Telegraaf werd zelfs het woord ‘matchfixing’ al genoemd, maar de vraag is hoe serieus dit genomen moet worden. De KNVB heeft hier nog niet op gereageerd. Een onderzoek lijkt echter zeer onwaarschijnlijk. Volgens een bron binnen de club “stroomt er Ewijks bloed door de aderen van Verploegen, maar ik denk niet dat hier sprake was van een gefixte wedstrijd.” Ook het uitvallen van verdedigende middenvelder Rik van Summeren wordt door de krant genoemd. “De blessure van één van de sterkhouders van het elftal sloeg in als een bom en bracht Ewijk helemaal terug in de wedstrijd. Het is te hopen voor zijn ploeg dat de kwetsuur meevalt.”

Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden