RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
Do | 25-04-2024 om 20:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
RODA 2 blijft opnieuw overeind tegen koploper
De eerste meters worden afgelegd op het biljartlaken van ‘de Bos'hof'. De spiertjes worden op temperatuur gebracht om 
90 minuten lang te kunnen vlammen.  
Na het loopwerk is het tijd om er een bal bij te pakken.
Positiespelletje voor de veldspelers, op de achtergrond 
de
 reservespelers die de doelman op scherp zetten.
Vanwege het belang van de wedstrijd volgen zelfs de Winssense ballenjongens een eigen warming up. 

Met twee slechte wedstrijden achter de rug wist RODA dat het tegen koploper AWC uit een ander vaatje zou moeten gaan tappen om niet volledig weggespeeld te worden. De omstandigheden waren in het voordeel van de Winssenaren. De vlakke plastic grasmat die de bezoekers gewend waren leek in niets op het omlijnde weiland aan de Plakstraat. Bij RODA weet men niet beter en traint het hier wekelijks op, waardoor ‘de Boshof’ inmiddels steeds vaker een onneembare vesting lijkt. Door een uitpuilende ziekenboeg moest RODA noodgedwongen terugvallen op de A1, iets wat zeer goed uitpakte.
Na een laatste speech in de kleedkamer verschijnen de beide ploegen op het veld voor de pasjescontrole.  Even leek het er op dat er geen hond naar de wedstrijd kwam kijken  Maar dat bleek mee te vallen..

RODA kreeg onverwacht veel gelegenheid om te voetballen van AWC. Hierdoor waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Na 2 minuten kreeg Bram Versteeg al tijd en ruimte om aan te leggen vanaf de rand van de 16, maar de bal kwam nooit in de buurt van het doel. Niet veel later kreeg RODA opnieuw een kans om de score te openen maar Christian Schamp zag zijn kopbal geblokt worden. Jos Hoppenreijs creëerde misschien wel de grootste Winssense kans van de hele wedstrijd, maar hielp hem ook zelf om zeep. Hij omspeelde de Wijchense doelman maar tikte de bal te ver naar buiten en had vervolgens zoveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen dat AWC al met 7 man in het eigen doelgebied hing voordat de voorzet kwam.
 
Uiteraard was het niet alleen RODA dat kansen kreeg. Ook de bezoekers stelden Bart Janssen zo nu en dan op de proef, al was dit minder dreigend dan aan de overkant. Het grootste gevaar ontstond nadat Bert Hoppenreijs twee man op zich af zag komen en verkeerd gokte. Het Wijchense schot dat hieruit volgde eindigde echter bij de buren van de buren van het sportpark in de achtertuin. Het laatste kwartier van de eerste helft had RODA nog een aantal mogelijkheden om met een voorsprong richting de thee te gaan. Schamp stuitte uit een vrije trap van Daan van den Berg op de doelman en ook Versteeg en Hoppenreijs troffen nogmaals de doelman op hun pad. Na een prima eerste helft waarin RODA alleen vergat te scoren werd zonder doelpunten de kleedkamer opgezocht.

 
Uiteindelijk druppelden de supporters toch binnen, uitgedost in de gekst mogelijke rode outfit

Tijdens de pauze voerde AWC 4 een aantal wissels door waardoor het sterker terugkeerde. Gezien de huidige stand moesten ze ook wel, omdat de ploeg de koppositie naar alle waarschijnlijkheid graag vast wil houden. RODA werd hierdoor iets teruggedrongen maar echt in de problemen kwam het niet. Het leek opnieuw een grote kans te krijgen om de 1-0 te maken toen Versteeg met 30 meter voor zich alleen op het vijandelijke doel af kon. De arbiter besloot de aanval echter af te kappen toen Hugo Senden bleef liggen na een bodycheck, die de scheidsrechter overigens ontgaan was. Voor Senden betekende deze ongelukkige botsing niet veel later het einde van zijn wedstrijd.
 
Tot grote teleurstelling van alles en iedereen met een rood-zwart hart kwam de bezoekende ploeg na een uur voetballen op een 0-1 voorsprong. Klungelig verdedigen leidde tot een doelpoging die door Janssen niet meer gekeerd kon worden doordat deze in het 5 meter gebied werd gehinderd. RODA toonde zich echter veerkrachtig en trok de stand al vrij snel weer gelijk. Vijf minuten na het tegendoelpunt versierde RODA een vrije trap op de rand van de 16. Jop Verploegen bracht de bal voor het doel waar Joost Janssen klaar stond om deze tegen de touwen te koppen. Een kwartier later zag Janssen, inmiddels door het publiek verkozen tot ‘man of the match’, eenzelfde kopbal uit een hoekschop van Schamp op de doellijn gekeerd worden waardoor het bij een puntendeling bleef.

 
Uitzinnige vreugde na de gelijkmaker van Joost Janssen
waardoor RODA opnieuw twee punten afsnoept
van koploper AWC

RODA mag tevreden zijn met het resultaat. Gezien de wedstrijd was het een volledig terechte uitslag, iets waar niemand van te voren op had gerekend. Met een beetje geluk had er zelfs meer in gezeten. Komende donderdag moet RODA deze lijn door zien te trekken. De kwartfinale van de beker wordt dan gespeeld tegen Spero 5. Aftrap in Winssen om 20:00. Wij hopen velen van u opnieuw te mogen verwelkomen langs de lijn!
FOTOVERSLAG
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden