Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
​Kwartfinale eindstation voor RODA 2
Het KNVB bekertoernooi is voor RODA 2 geëindigd in de kwartfinale. Uitschakeling was totaal onnodig omdat RODA de wedstrijd lange tijd onder controle had. Spero was helaas met 2-1 net iets te sterk voor de Winssenaren waardoor de gedroomde finale uitblijft.

De eerste helft was het RODA dat de dienst uit maakte. Tot ver op de helft van Spero was het de Winssense ploeg dat in de meeste gevallen de bal in bezit had. Het geven van de beslissende bal heeft RODA de das omgedaan. Passes waren te hard, voorzetten kwamen niet voor het doel en daardoor kwam het maar zelden tot echt groot gevaar. Een aloude voetbalwet stak helaas de kop op: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het. Totaal onverwacht opende Spero de score. Een vrije trap werd niet goed verwerkt en in de rebound werd de 0-1 op het scorebord gezet. Dit was ook direct de ruststand.

In plaats van dat RODA na rust beter ging spelen, zoals bij de meeste wedstrijden het geval is, was het tweede deel niet al te best. Spero werd steeds gevaarlijker maar verzuimde de wedstrijd te beslissen en daarbij werd RODA een aantal keer bijgestaan door de dwarslat. De 0-2 viel uiteindelijk toch met nog een minuut of 12 te spelen, omdat RODA gedwongen werd meer risico te nemen. Vijf minuten voor tijd deed de Winssense formatie met de 1-2 van Bram Versteeg nog iets terug, maar dit mocht niet meer baten.

Door deze nederlaag komt er een einde aan een hele fraaie ongeslagen reeks. Als klap op de vuurpijl werden de mannen na een figuurlijke koude douche ook nog getrakteerd op een letterlijke koude douche, waarvoor onze excuses aan de gasten uit Elst. Blijkbaar hebben de zonnecollectoren op ‘de Boshof’ deze regenachtige dag teveel last gehad van bewolking waardoor er geen warm water beschikbaar was(technische dienst, leest u mee?!). Deze dreun moet snel verwerkt worden want zondag wacht DIOSA-uit, een lastig karwei. Om 12 uur wordt er in Balgoij afgetrapt.