RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
Do | 25-04-2024 om 20:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein 3 - RODA '28 2
6 - 0
​Senden geen spijt van ‘fout’
Hugo Senden was jarenlang actief bij de Nijmeegse voetbalclub Orion, maar zijn hart lag ergens anders. Vanwege zijn Limburgse roots en ome Ger (Senden, red.) die actief voetballer was bij RODA JC, heeft hij altijd verlangd naar een carrière in Kerkrade. In al zijn enthousiasme meldde hij zich bij zijn overschrijving echter aan bij de ‘verkeerde’ RODA. Achteraf gezien een behoorlijke meevaller.
 
Na een aantal jaren in de jeugd van Orion, besloot Senden dat het tijd werd voor de overstap en schreef hij zich in bij RODA. “Een week later zat er bij de post een brief dat ik me moest melden in Winssen. In mijn onwetend ging ik er toen maar vanuit dat dit dan misschien wel het jeugdcomplex was”, vertelt hij aan L1. “Bij aankomst waren de faciliteiten iets minder luxe dan verwacht, maar ik besefte me maar al te goed dat RODA nou ook weer niet zo’n hele grote club is.” Pas na twee wedstrijden ging er een lampje branden. "De uitslag van afgelopen zondag ben ik alweer vergeten, maar dat weet ik nog precies. De eerste wedstrijd speelden we in een geel/zwart tenue. Wist ik veel dat dat het uittenue was, en dat we die kleuren alleen maar droegen omdat onze tegenstander al in het rood speelde. Toen we de wedstrijd erna in het rood/zwart speelden dacht ik: hier klopt iets niet”.
 
Omdat het niet toegestaan is om twee keer per seizoen van club te veranderen heeft Senden het seizoen toen gewoon in Winssen afgemaakt, zonder iets naar buiten te brengen over zijn blunder. Het leven in Winssen beviel hem zo goed dat hij nu, jaren later, nog steeds het rode shirt om zijn schouders draagt. “Achteraf heb ik absoluut geen spijt van mijn onbedoelde overstap. Ik heb de beste jaren van mijn leven beleefd in het kleine dorpje aan de Waal en heb me hier altijd thuis gevoeld. Soms heb ik nog wel een beetje moeite met het Winssense dialect, maar er is altijd nog meer van te maken dan van het steenkolen-Duits dat in Limburg wordt gesproken”.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden