Bekerfinale RODA '28 JO11

Roda ’28 E1 verovert KNVB-beker!
De regiofinales van de KNVB-beker  voor jeugdelftallen werden op zaterdag 27 mei gespeeld op neutraal terrein in Driel. Op het bloedhete kunstgrasveld in Driel kwamen de jongens van RODA uit tegen  AWC E7. Onder grote publieke belangstelling nam Roda direct het initiatief in de wedstrijd en na ruim 10 minuten was het Joris Kroes die met een geplaatst schot voor de 1-0 zorgde. AWC vocht terug en raakte de lat, een paar minuten later moest Roda keeper Kris de Waal zich strekken om nog een bal uit zijn doel te ranselen. Op slag van rust was het toch Marijn Arts die na een pass van Jeppe Beekmans de 2-0 scoorde. Meteen na rust leek RODA op rozen te zitten, toen Elmar Weijers met een fantastische poeier een voorzet van Tjerk Willems afrondde. AWC kwam daarna sterk terug, ondanks het goede verdedigende werk van onder andere Dico van Blitterswijk en Jop Puts, en scoorde uit een snelle uitval de 3-1. Vrijwel direct daarna kwam AWC terug tot 3-2 met een prachtig afstandschot in de kruising.  RODA liet zich niet van de wijs brengen en Jeppe Beekmans scoorde uit een pass van Wouter Holkers de verlossende 4-2.  AWC bleef echter aandringen, maar het was Marijn Arts, opnieuw na een assist van Wouter Holkers, die de 5-2 liet aantekenen. In de slotfase was het keeper Kris de Waal die met een verre uittrap Jeppe Beekmans wist te bereiken, die na een korte dribbel koeltjes de 6-2 inschoot.  In het RODA kamp was het dolle vreugde toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.  Met gouden medailles en een heuse KNVB-beker keerden de mannen van RODA trots terug naar Winssen!
Activiteiten / Agenda
Pupil van de week
Momenteel is er geen pupil van de week
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie