Laaste gespeelde wedstrijd
Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
Roda’28 start bekerprogramma met een ruime overwinning.
Na een 3-tal oefenwedstrijden stond dan de 1e bekerwedstrijd op het programma en wel uit naar RVW in Heelsum. Roda’28 speelde een meer dan uitstekende 1e helft, waarin de score met de rust inmiddels opgelopen was naar een 6 – 0 voorsprong voor Roda’28.

4e min, spits Bob Stevens wordt in het strafschopgebied neergelegd en de scheidsrechter beslist voor een strafschop, Maikel Kraan neemt de strafschop, de RVW keeper weet de bal te keren, maar uit de rebound scoort Maikel alsnog.

15e min, opbouw via middenvelder Stijn Gradussen, pass naar Bob Stevens, diep op Pim Tromp en die geeft voorzet op Twan Arnts, speelt de keeper uit en scoort de 0 – 2.

22e min, Twan Arnts onderschept een te zachte terugspeel bal en scoort beheerst de 0 – 3.

27e min, corner van RVW, Roda’28 keeper Martijn Teuwsen pakt de bal hoog uit de lucht en schiet direct en snel op de lopende Twan Arnts, die de bal oppakt en de keeper verslaat door een strak schot in de verre hoek.

30e min, corner van Twan Arnts, RVW keeper raakt de bal half en deze valt voor de voet van Stijn Peters, die snel en hard over de grond de 0 – 5 binnen schiet.

39e min, RVW aanval wordt op het middenveld onderschept door Stijn Peters, pass naar Stijn Gradussen, die speelt diep op Bob Stevens en zet middels een breedte pass Twan Arnts voor de keeper en de 0 – 6 staat op het scorebord.

Met deze stand wordt de rust bereikt.

Na rust biedt RVW wat meer tegenstand en Roda’28 speelt ook iets rustiger, het werd daardoor een wedstrijd met veel kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk weet alleen Roda’28 in de 65e min nog een keer te scoren door Pim Tromp met een snoeihard schot in de bovenhoek, keeper was kansloos. In de 73e min stopt de Roda’28 doelman Martijn Teuwsen nog een strafschop en in de 77e min mist Roda’28 spits Bob Stevens een penalty, de bal werd veel te zacht ingeschoten en de RVW keeper kon de bal simpel stoppen.

De andere wedstrijd in deze poule eindigde in een 8 – 0 overwinning van Beuningse Boys op SCD’33 uit Deest.

​As zaterdag 9 september om 18.00 uur speelt op sportpark De Boshof Roda’28 zijn 2e bekerwedstrijd tegen Beuningse Boys. Dit is dan direct een topper.
​Voor de winnaar ligt de volgende ronde in het verschiet.