RODA '28 1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 1 - SC Millingen 1
Zo | 28-04-2024 om 14:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
Roda’28 handhaaft koppositie in moeilijke uitwedstrijd bij Victoria’25.
Roda’28 speelde in de 1ste helft een moeilijke uitwedstrijd tegen Victoria’25 uit Afferden. Op zich werden er voldoende gelegenheden gecreëerd om op doel te kunnen schieten, maar de Roda’28 spelers wilden te lang door voetballen en daardoor kwamen ze niet in de meest ideale schietpositie. Tijdens de verschillende aanvallen zijn er beslist mogelijkheden geweest om te schieten, maar dit deden ze niet.  Victoria’25 was fel in de duels en bracht veel strijd in de wedstrijd, dit maakte het een moeilijke wedstrijd om goed te kunnen voetballen. De Victoria’25 achterhoede schroomde ook niet om zonder pardon ballen uit de achterhoede naar voren te schieten, het werd dus een veel op en neer gaande wedstrijd. Optisch gezien was Victoria’25 wel wat sterker en in de 30e minuut was er een verre trap uit de Victoria’25 achterhoede naar voren, de Victoria rechtsbuiten kreeg deze op zijn hoofd en de bal sprong naar het centrum van de Roda’28 defensie en spits Brian Croonen was iets alerter dan de Roda’28 defensie en schoot snoeihard vanaf zeker 20 meter de bal op doel. Roda’28 doelman Martijn Teuwsen deed nog zijn best om het dwarrelschot uit zijn doel te boksen, dit mislukte echter en Victoria’25 had haar voorsprong. Tot aan de rust kwam hier geen verandering meer in.

Na rust wisselde Roda’28 Joost Janssen voor Niek van Gemert en tevens waren er enkele omzettingen in het elftal, dit kwam het Roda’28 spel wel ten goede en in de 2de helft was Roda’28 de betere ploeg, er kwamen ook enkele kansen voor oa Bob Stevens, Pim Tromp, maar zij konden de goed keepende Victoria’25 keeper Stefan van Rossum niet verschalken. Uiteindelijk in de 84e minuut passeert Pim Tromp in het Victoria stafschopgebied een 2-tal spelers en een 3e speler blokkeert zijn doorgang, de scheidsrechter interpreteert dit als een bewuste obstructie en geeft Roda’28 een strafschop. Roda’28 spits Bob Stevens schiet deze strafschop feilloos binnen en Roda’28 scoort zeer terecht de gelijkmaker.
In de laatste minuten van deze wedstrijd zijn er voor beide ploegen nog kansen geweest voor de overwinning. De mooiste was voor Victoria’25, maar de rechterspits schiet ver voorlangs het Roda’28 doel.
Zoals vorige week ook al gemeld speelt Roda’28 as donderdag 30 nov om 20.00 uur op De Boshof een beker knock-out wedstrijd tegen Hoofdklasser BVC’12 uit Beek Ubbergen.
 
As zondag 3 dec speelt Roda’28 een belangrijke thuiswedstrijd tegen SCE uit Nijmegen, die na de uitslagen van het afgelopen weekend slechts 2 punten achterstand heeft op Roda’28.
Dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden en we vertrouwen erop dat velen de weg naar De Boshof zullen weten te vinden.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden