Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
​Roda’28 onderuit bij slimmer Nijmegen
Roda’28 onderuit bij slimmer Nijmegen

Het hoofd grasveld van SV Nijmegen was onbespeelbaar en derhalve werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld. Roda’28 speelde vandaag onvoldoende overtuigend om een goed resultaat af te dwingen in Nijmegen. De uitslag was misschien wat geflatteerd, maar de overwinning voor Nijmegen was dik verdiend.
SV Nijmegen scoorde reeds in de 3e minuut het 1e doelpunt en het was Jordy van de Broek, die met enige mazzel de bal in het Roda’28 doel schoot. Nijmegen kon daardoor haar gewenste spel gaan spelen door verdedigend wat achteruit te zakken en met veel druk van achteruit kregen de Roda’28 aanvallers en middenvelders weinig ruimte om voetballend door de Nijmegen defensie te komen. Desondanks kwamen er kansen voor Marijn van Kraaij, Pim Tromp, Nick Janssen en Bob Stevens, maar helaas het ging net allemaal iets te langzaam.
In de 30e minuut raakt Bob Stevens in een ietwat ongelukkig kopduel de bal met de hand in zijn eigen strafschopgebied en de scheidsrechter beoordeelde dit als opzettelijk hands, gaf een penalty en een gele kaart aan Bob. Antoine IndenBosch benutte deze buitenkans en de 2 – 0 was een feit.
Roda’28 ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde weer in de wedstrijd te komen, ondanks enkele kleine kansjes wist men niet te scoren tot verdriet van de vele meegereisde Roda’28 supporters.
Na rust in de 50e minuut was er een goede voorzet van Niek van Gemert en het was Bob Stevens, die bij de 2e paal met een kopbal de aansluitingstreffer scoorde. Dit gaf de ploeg weer energie om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Helaas uit een snelle counter van SV Nijmegen weet Jordy van de Broek zijn 2e treffer te scoren en is het 3 – 1 geworden.
Jordy van de Broek bleef de gevaarlijkste Nijmegen aanvaller, want hij scoorde ook de 4 – 1 en de 5 – 1.
Een foutieve terugspeelbal van een Nijmegen speler op keeper Deniz Ozturk werd onderschept door Twan Arnts, die de keeper omspeelde en de 5 – 2 scoorde.
Mede door het verlies van koploper Krayenhoff tegen SCP uit Puiflijk zijn er inmiddels 5 teams, die nog aanspraak kunnen maken op de titel aan het eind van het seizoen. Nu wil het toeval dat as zondag de eerste 6e teams in deze poule tegen elkaar gaan spelen.
Roda’28 speelt thuis tegen SCP en zal er alles aan doen om het verlies in de 1e wedstrijd in Puiflijk uit te wissen.
Het beloofd weer een spannende ontmoeting te worden op De Boshof, aanvang zondag 8 april om 14.30 uur.