RODA '28 1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 1 - HAVO 1
Zo | 16-12-2018 om 14:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
DIO '30 1 - RODA '28 1
3 - 1
​Roda’28 pakt punt bij debuut in de 3e klasse.
Roda’28 pakt punt bij debuut in de 3e klasse.
 
Zondag 23 sept komt in de geschiedenisboeken van Roda’28 als de 1e wedstrijd in de 3e klas van het KNVB amateur voetbal. Het was een uitwedstrijd bij Brakkenstein in Nijmegen en voor het publiek was het jammer dat het de gehele wedstrijd geregend heeft, voor de spelers prima dat er op een kunstgrasveld gespeeld kon worden.
Roda’28 speelde goed georganiseerd een gecontroleerde wedstrijd. Optisch was Brakkenstein wat sterker in balbezit en speelde meer op de helft van Roda’28, maar wanneer we het aantal uitgespeelde kansen beschouwen, dan heeft Roda’28 deze meer weten te creëren en in de 40e minuut was het Twan Arnts, die de bal aangespeeld krijgt van Sam Janssen, hij controleert de bal, speelt zich vrij tussen 2 verdedigers en de uitgekomen Brakkenstein doelman wordt verrast met een laag schot over de grond en het 1e Roda’28 3e klasse doelpunt is een feit.
Met deze stand wordt er gerust en na rust wordt Roda’28 nog meer teruggedrongen, maar blijven goed stand houden. Er komen zelfs kansen om de voorsprong uit te breiden, maar deze worden niet verzilverd.
Ook Brakkenstein krijgt haar kansjes, maar dit gebeurt meestal via schoten van buiten het strafschopgebied en Roda’28 doelman Martijn Teuwsen staat zijn mannetje en houdt tot aan officiële speeltijd zijn doel schoon. Helaas voor Roda’28 was er ook blessuretijd toegevoegd door de goed leidende scheidsrechter Sluyters en uit een 2e voorzet na een corner weet de Brakkenstein spits de bal in het doel te koppen.
Wanneer we het verloop van de wedstrijd dan is een gelijkspel een juiste weergave van het resultaat van deze wedstrijd, maar voor Roda’28 blijft het spijtig dat het tegendoelpunt pas in de blessure tijd gescoord wordt.
De meegekomen supporters zijn getuige geweest van een leuke voetballende wedstrijd met een prima leiding en dit geeft vertrouwen voor het vervolg van deze competitie.
As zondag 30 sept staat de 1e thuiswedstrijd tegen Eldenia uit Arnhem op het programma, Eldenia wordt, mede gebaseerd op de resultaten van het vorige seizoen, gezien als een titel kandidaat, dus de Roda’28 mannen zullen stevig aan de bak moeten om een goed resultaat te halen. Maar dat maakt het voetballen juist zo mooi.
Aanvang wedstrijd is om 14.30 uur op De Boshof.
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie