Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
​Roda’28 keeper, Man of the Match, maar kan gelijkmaker niet voorkomen.
Roda’28 keeper, Man of the Match, maar kan gelijkmaker niet voorkomen.

Jl zondag 4 november speelde Roda’28 een uitwedstrijd bij DVOL in Lent. Hoewel DVOL een prachtig complex heeft liggen met een mooi grasveld met uitzicht vanuit de kantine, werd er tot veler verbazing van Roda’28 op het naast gelegen kunstgrasveld gespeeld. De Roda’28 spelers lieten zich niet uit het veld slaan en speelden een gepassioneerde wedstrijd, waarbij DVOL wel het meeste balbezit had, maar niet tot scoren kon komen. Dit was vooral een verdienste van de uitstekende reddingen van Roda’28 doelman Martijn Teuwsen, hij speelde vandaag een grootse wedstrijd en hield mede door enkele schitterende reddingen de 0 vast. Zo ook in de 8e minuut weet hij een kopbal van de DVOL aanvaller onder de lat uit het doel te slaan. In de 10e minuut is de 1e serieuze aanval van Roda’28 te zien, waarin Bob Stevens de bal diept geeft naar Pim Tromp, die vanuit een positie langs het doel, voorlangs schiet. In de 35e minuut verovert middenvelder Nick Janssen de bak op het middenveld, speelt Bob Stevens aan, die de bal breed geeft aan de sprintende Pim Tromp, die komt met hoge snelheid voor de keeper, weet nog wel een hard schot te produceren, maar helaas voor Roda’28 is dit recht op de DVOL keeper Mick Kuling af en die kan de bal met moeite keren.
De druk van DVOL blijft hoog, maar echte uitgespeelde kansen zijn er weinig geweest en anders was daar telkens weer Martijn Teuwsen die de bal zonodig uit zijn doel ranselde.
In de 43e minuut komt Roda’28 op een 0 – 1 voorsprong. DVOL probeerde snel vanuit de verdediging een aanval op te zetten, maar op het middenveld verovert Roda’28 de bal, Bob Stevens wordt aangespeeld, hij ziet Pim Tromp de diepte in lopen, speelt hem aan en Pim ziet de keeper nog ter hoogte van de 16 meter lijn staan en bekwaam lobt Pim de bal over de keeper in het doel en de voorsprong voor Roda’28 is een feit. Met deze stand wordt de rust bereikt.
Na rust probeert DVOL de druk op de Roda’28 verdediging op te voeren en reeds in de 50e minuut hebben zij succes. Uit een afgeslagen corner krijgt DVOL speler Sjors Coenen net buiten de 16 meter de bal op de wreef en met een schitterende curve verdwijnt zijn zondagsschot in de winkelhaak van het doel. Dit schot was ook voor uitblinker Martijn Teuwsen te machtig en Roda’28 moest de gelijkmaker accepteren.
Roda’28 probeerde goed in de organisatie te blijven voetballen en na enkele positionele aanpassingen waren er weer enkele goede aanvallen van Roda’28.
In de 60e minuut schiet Marijn van Kraaij vanuit hoek strafschopgebied de bal snoeihard in de linker bovenhoek van de DVOL keeper, die kon dit schot wel aanraken, maar niet tegenhouden. Roda’28 had dus weer een 1 – 2 voorsprong weten af te dwingen.
De druk van DVOL neemt toe en ook het aantal corners nam toe, maar hierin zat weinig variatie, de meeste corners vielen bij de 1e paal en met name Roda’28 speler Joris van Rijn kon vanuit deze positie ook vele ballen wegkoppen.
Het was inmiddels de 3e minuut van de blessuretijd en DVOL nam weer een corner, ook de DVOL keeper Mick Kuling kwam mee naar voren, dit keer viel de bal niet bij de 1e corner, maar bij de 2e paal en helaas voor Roda’28 stond daar de DVOL keeper om de bal over de lijn te koppen.
Vrijwel direct na dit doelpunt werd de wedstrijd afgesloten door de goed leidende scheidsrechter J. Christian.
Roda’28 moet helaas genoegen nemen met 1 punt, op zich is een gelijkspel voor beide partijen een verdiend resultaat, maar het is altijd sneu om diep in de blessuretijd de gelijkmaker te zien vallen.
Verder wil ik graag de vele mee gereisde Roda’28 supporters bedanken voor hun aanwezigheid en support in Lent.

As woensdag 7 november speelt Roda’28 in de 2e ronde van de KNVB beker tegen GVC uit Wageningen. Deze wedstrijd wordt op De Boshof gespeeld en begint om 20.00 uur. GVC speelt in de 4e klasse Zaterdag teams en staat daar op de 2e plaats.
Zondag 11 november is er geen wedstrijd voor de 1e selectie en zondag 18 november staat op de Boshof de derby tegen Beuningse Boys op het programma.