RODA '28 1 - HAVO 1
0 - 0
​Rood Wit wint fortuinlijk.
Rood Wit wint fortuinlijk.

Roda’28 speelde jl zondag een uitwedstrijd bij Rood Wit in Groesbeek en speelde over de gehele wedstrijd gezien een goede pot voetbal, waarbij zeker een gelijkspel verdiend was geweest. Helaas heeft de grensrechter van Rood Wit een te grote invloed gehad op het resultaat door voor buitenspel te vlaggen, terwijl dit absoluut niet het geval was. Vooral het vlaggen halverwege de 2de helft waarbij een Roda’28 speler achter zijn man uit kwam, een steekpass oppakte en beheerst de 1 – 1 dacht te scoren. Helaas kon door de snelheid van het spel de scheidsrechter niet beoordelen of er ten onrechte voor buitenspel gevlagd werd.
In het begin van de wedstrijd speelde Roda’28 niet al te goed, men kon de bal moeilijk in de ploeg houden, er werd te snel diep gespeeld. Desondanks waren er toch enkele mogelijkheden, welke niet benut konden worden. In de 30e minuut was er ongelukkig balverlies op het middenveld en helaas stond op dat moment de Roda’28 verdediging iets te ver naar voren en daardoor kon Rood Wit middenvelder Havid Sarkouk de bal oppakken en met zijn snelheid en goede balbehandeling omspeelde hij doelman Martijn Teuwsen en kon simpel de 1 – 0 binnen tikken.
Roda’28 ging na de aftrap weer snel in de aanval en Pim Tromp gaf een goede voorzet vanaf rechts en middenvelder Sam Janssen kwam hard in lopen, maar kon de bal onvoldoende richting meegeven met zijn kopbal en helaas voor open doel ging de bal over het doel.  De rust werd bereikt met een 1 – 0 voorsprong voor Rood Wit.
Na rust een beter spelend Roda’28 met veel arbeid in de ploeg en in de 50e minuut weet Marijn van Kraaij een goede voorzet over de grond te geven richting Bob Stevens, maar voordat Bob de bal in het doel kan glijden, schiet een Rood Wit speler de bal over de achterlijn en rest er slechts een corner. Uit deze corner van Marijn van Kraaij kopt Bob Stevens de bal in richting 2e paal, maar de Rood Wit keeper plukt de bal uit de bovenhoek.
In de 65e minuut dacht Roda’28 de 1 – 1 te scoren, maar helaas werd deze ten onrechte afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Roda’28 had deze tegenvaller nog niet helemaal verwerkt, toen Rood Wit een corner mocht nemen, Roda’28 doelman Martijn Teuwsen kon de bal niet vast houden en een Rood Wit speler schoot hard op doel, Martijn kon dit harde schot nog vakkundig keren, maar de bal stuitte naar de andere kant van het veld. Daar kon Rood Wit speler Wesley Klomp de bal oppikken en deze schoot de bal hard en zuiver in de verre bovenhoek in het doel, dit was een prachtig doelpunt en onhoudbaar voor Martijn.
In de 72e minuut neemt Twan Arnts vlakbij de cornervlag een vrije trap en Roda’28 middenvelder Nick Janssen komt inlopen en kopt hard in het doel en de aansluitingstreffer is een feit.
Na deze treffer gaat het tempo omhoog en krijgt Roda’28 nog wel enkele kansen, de wedstrijd wordt opener en ook Rood Wit krijgt enkele kansjes, maar beide ploegen weten niet meer de te scoren.
De zeer sportieve wedstrijd eindigt derhalve in een 2 – 1 overwinning voor Rood Wit, Roda’28 weet zich gesterkt in de wetenschap, dat er een goede wedstrijd gespeeld is, waarbij men voldoende weerstand heeft kunnen bieden aan een tegenstander, die gewend is om op dit niveau te voetballen.
As donderdag 29 november staat om 20.00 uur op de Boshof de beker confrontatie tegen 1e klasser Leones uit Beneden leeuwen op het programma. Roda’28 heeft in deze wedstrijd niets te verliezen, maar zal wel haar uiterste best doen om voor een verrassing te zorgen. Ik kan me niet heugen, dat Roda’28 ooit een officiële wedstrijd tegen Leones gespeeld heeft.
As zondag 2 december staat om 14.30 uur de competitie wedstrijd tegen Arnhemse Boys gepland, voor het verdere verloop van de competitie is deze laatste wedstrijd veel belangrijker en kijken we met belangstelling vooruit naar deze competitie wedstrijd.
We verwachten en danken onze trouwe supportersschare om bij beide wedstrijden aanwezig te zijn.