Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
Roda’28 verliest derby bij DIO’30
Vanaf de aftrap zette DIO al meteen druk.
Dit resulteerde dan ook al in de eerste minuut tot het eerste doelpunt van de wedstrijd
Nick Janssen was niet scherp genoeg en liet de bal van zijn voet wegpakken, waardoor
Brain Croonen ten val kwam.
Deze nam de vrije trap zelf en passeerde Martijn Teuwsen die de bal niet wist te pareren.
De druk van DIO bleef aanhouden, maar de Roda mannen stonden positioneel goed.
De tweede kans voor DIO kwam pas in de 12e minuut.
Martijn die overigens de hele wedstrijd goed keepte  wist deze  nog maar net uit het doel te houden.
Na 24 minuten gespeeld te hebben kreeg DIO speler Brain Croonen een gele kaart.
Hij begon zich te frustreren omdat hij constant gestopt werd door de verdedigers van Roda
Dit uiten hij tegen de goed leidende scheidsrechter, maar ondanks de waarschuwing  bleef hij maar doorpraten tegen de scheids. Dat koste hem een gele kaart.
Pas in de 31e minuut kwam de eerste grote kans voor Roda.
De actie werd ingezet door Joris van Rijn langs de zijlijn. Speelde de bal listig door naar Marijn van Kraaij die vanuit de hoek de bal voor het doel van DIO bracht. Bob Stevens kopte de bal nog wel, maar wist niet voldoende kracht achter de bal te krijgen om de keeper van DIO te passeren.
Roda werd sterker en kregen meer grip op het spel van DIO.
Dit leidde er dan ook toe dat 2 minuten later  er een nieuwe kans kwam voor Roda.
Deze keer zette Niek van Gemert de actie in en bereikte Twan Arnts
Maar ook deze wist de doelman Dennis Amati van Dio te stoppen.
Roda kwam beter in het spel en wist het laatste kwartier meerdere kansen te creëren.
Waaronder een afstandschot van Niek van Gemert die ver over ging.
De tweede helft begon Roda wat beter. Toch was het Luc Verhoeven die na de actie van
Dadier Casal snelheid langs de lijn en bracht de bal voor.
Zo wist Luc Verhoeven de bal in het doel van Roda te brengen na 52 minuten voetbal.
2-0 voor DIO
Twee minuten later (54e minuut)  zette Luc verhoeven nog een keer aan en passeerde de verdedigers van Roda en maakte direct ook de 3-0
Roda bleef in de organisatie goed staan en liet ook goed voetbal zien.
Collectief was er niets mis mee met het spel van de Winssense voetballers.
In de 59e minuut ging de DIO verdedigers in de fout zodat de bal bij Pim Tromp terecht komt.         Pim neemt deze in 1 keer, maar de bal ging hoog over.
Nu bleef Roda even druk zetten dat leidde op een overtreding op de 16 mtr lijn en er voor Roda een vrije trap kwam.   Aanvoerder Stijn Gradussen eiste de bal op. Met een strak schot die ook nog eventjes van richting werd veranderd wist Stijn deze in het doel te prikken.  62e minuut 3-1
1 minuut later werd Stijn gewisseld en vervangen door Sam Janssen
Ook Dio liet goed en snel spel zien, maar verdedigend stond Roda prima.
Dio probeerde het doel van Roda steeds vaker te bereiken vanaf de tweede lijn.                                                Na 66 speelminuten moest de doelman van Roda ( Martijn Teuwsen ) nog eens flink gestrekt.          Met een flinke uithaal van Dio wist Martijn met een lang gestrekte zweefduik de bal maar net uit het doel te houden.
De tweede gele kaart werd ontvangen door Dani  Bloemberg van DIO.
Deze maakte een stevige overtreding op de zeer goed spelende Nick Janssen
Daan Willems komt er dan in en Joost Janssen die het heel zwaar heeft gehad met de nummer 11 van Dio mocht op de bank plaats gaan nemen.
Dio zocht naar een groter score, maar moest het wel steeds vanaf de tweede lijn gaan zoeken.
In de 74e minuut kwam er een nieuwe kans voor de Drutenaren. Ook nu was er weer een goede stop van de uitblinkende doelman van Roda.
Het laatste kwartier is de uitgebluste Twan Arnts vervangen door Joost Gerrits.                                                                   Deze moest de druk op de verdedigers van Dio omhoog schroeven.
Toch was de volgende kans weer voor de mannen van DIO.
De actie van Dani Bloemberg probeerde de Roda doelman met een strak schot van zo’n 12 meter te passeren. Echter pareerde de Roda doelman deze met zijn voet. Prima redding weer.
Dat de bal hoog over kon wisten de Roda mannen al. Toch lukte Joost Gerrits dit ook.                                             Na een lange trap van Nick Janssen op Joost probeerde hij de bal op het doel van DIO te krijgen.     Maar ook deze bal ging er ver overheen. We waren nu 81 minuten onderweg.
Roda gaf zich niet gewonnen en probeerde lekker te voetballen. Ook de Roda mannen konden met regelmaat de druk op de verdedigers van de Drutenaren zetten.
Nick en Joost hadden elkaar gevonden.                                                                                                                          Weer op aangeven van Nick werd de bal naar Joost gebracht vanuit een mooie strakke voorzet.   De doelman van DIO had moeite de bal te stoppen
Zo bleef de stand 3-1 voor de DIO mannen
Dio wisselde in de 87e minuut nog wel. Thijs Leenders mocht de laatste minuten nog iets proberen te forceren terwijl de nummer 17 van DIO de douche kon opzoeken.